bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Український бізнес активно вивчає європейський ринок
30.04.2009

Проект Європейського Союзу (ЄС): «Підтримка розвитку ділової спроможності українських малих та середніх підприємств – міжнародний аспект» впроваджується WYG International (Великобританія) у Київській, Львівській і Харківській областях.
20-23 квітня 2009 року, для десяти представників пілотних компаній Проекту, була успішно організована і проведена зарубіжна місія з розвитку бізнес партнерства до Німеччини, - Торгова місія для компаній сектору машинобудування та устаткування, поєднана з торговою виставкою Subcontracting / Hannover Messe.

Проект сприяє розвитку конкурентоздатності малих і середніх підприємств (МСП), надаючи консультативно-методологічну підтримку з питань експорту та залучення інвестицій. З цією метою Проектом і було організовано участь десяти компаній Харківської області сектору машинобудування на найбільшу у світі виробничу виставку, яка проводиться у Ганновері. Завдяки угоді про співпрацю компанії мали також нагоду презентувати свою діяльність під час виставки на національному стенді. Юрген Мендрітскі, Головний експерт Проекту, супроводжував групу до Ганновера і організовував заходи з налагодження контактів з компаніями ЄС. Протягом трьох днів виставки було проведено більш, ніж 100 зустрічей. «Усі українські компанії, що брали участь у заході в Ганновері, активно використовували можливості знайти нових бізнес партнерів з ЄС», - зазначив Юрген Мендрітскі.

Руслан Циганок, маркетинговий директор компанії «Сінта» сказав: «Наша компанія зацікавлена у співпраці з компаніями дистриб’юторами з Європи, з метою збільшити продажі наших сучасних рішень у галузі нанотехнологій. Завдяки власному стенду компаній Проекту ми могли проводити зустрічі з міжнародними партнерами, зацікавленими нашою продукцією, а також презентувати їм свої інвестиційні профайли».

Ірина Чупова, Директор «Інженерного бюро Авіаційного інституту» сказала: «Експерти проекту організовували щодня для наших компаній 12-14 зустрічей, таким чином, було дуже корисно для нас встановити комерційні зв’язки з компаніями ЄС та іншими зарубіжними підприємствами».

Зарубіжна місія поєднала відвідання торгової виставки, торгову місію для експортерів, торгову місію для компаній, які шукають інвесторів. Головна мета таких заходів – допомогти МСП знайти потенційних замовників, інвесторів, встановити бізнес зв’язки між українськими компаніями та компаніями ЄС.
Для обраних МСП, які беруть участь у Проекті, заплановано шість заходів з розвитку партнерства: три вітчизняні і три зарубіжні місії для кожного із трьох секторів: інформаційні технології, деревообробка / виробництво меблів і машинобудування/ устаткування.

Перший захід з розвитку партнерства, організований Проектом – Міжнародний інвестиційний бізнес-форум для компаній машино- і приладобудівної галузі відбувся 1 квітня 2009 року, під час міжнародної торгової виставки інструментів та обладнання INTERTOOL (31 березня – 3 квітня 2009 року).
Наступні заходи з розвитку партнерства для двох інших секторів запланована у квітні – червні:
27 - 30 квітня 2009 р.
Торгова місія для компаній сектору інформаційних технологій, поєднана з торговою виставкою Internet World UK
Лондон, Велика Британія

18 - 22 травня 2009 р.
Торгова місія для компаній сектору деревообробки/ виробництва меблів, поєднана з торговою виставкою Ligna Fair
Ганновер, Німеччина

26 - 29 травня 2009 р.
Бізнес форум для компаній сектору деревообробки/ виробництва меблів, поєднаний з торговою виставкою з деревообробки

Львів, Україна
15 - 16 червня 2009 р. Бізнес форум і встановлення контактів для компаній інформаційних технологій Київ, Україна

Для отримання більш детальної інформації, звертайтесь до:
Наталії Мартиненко, експерта зі зв’язків з громадськістю [email protected]
Олександра Кірілкіна, експерта з розвитку бізнесу [email protected]
Проект, який фінансується ЄС:
"Підтримка розвитку ділової спроможності українських МСП – міжнародний аспект»
9/11 вул. Арсенальна, кім. 614
Київ, 01011, Україна
Тел.: (044)229-6183
Факс:(044)229-8527
www.sme-int.com.ua 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.