bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Думка користувачів ГУРТа: лідери ОГС передусім мають консультувати владу
18.09.2014

Протягом місяця користувачі сайту Ресурсного центру ГУРТ брали участь в опитуванні щодо того, чим сьогодні, в першу чергу, має займатися керівник громадської/благодійної організації в Україні. Всього свій голос за той чи інший варіант відповіді віддали 217 читачів.

Переважна більшість користувачів ГУРТа (48%) впевнена, що громадські активісти мають прориватися в дорадчо-консультаційно-експертні ради при владі. Тож ми звернулися до PR-менеджера Київського відділення Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ, нашого блогера Олександра Равчева за коментарями щодо такої позиції читачів. Сашка ми обрали невипадково – влітку він опублікував блогозапис, де розкритикував діяльність «професійних радників».

«В опитуванні ГУРТа з шести варіантів відповіді лише три можна назвати серйозними. Тому «проривання» в дорадчі органи виглядає найприйнятніше. Коли представники громадських чи благодійних організацій виступають як радники, це нормально, навіть добре. Однак мені не подобається, коли діяльність організації та громадського діяча полягає лише у входженні в ради, й, окрім цього, немає іншої активності», – прокоментував Олександр.

Другу сходинку нашого рейтингу обов’язків лідера ОГС обійняв варіант «просити гроші у міжнародних донорів» (20%). Воно й недивно, адже, на думку голови правління Центру громадської експертизи Любомира Чорнія, близько 90% усіх змін, які є в Україні, профінансовані не українським урядом і не українським бізнесом, а різними донорами (повне інтерв’ю з Любомиром можна прочитати тут, – авт.).

Третє місце користувачі ГУРТа віддали варіанту «піти добровольцем у зону АТО» (10%). З цього приводу ми поспілкувалися з правозахисником Єгором Кравчуком, які останні чотири місяці пробув на Сході, обороняючи Україну від терористів. «По факту, варто брати в руки автомат і йти на розмову з чиновниками. Допомагає! Перевірено на власному досвіді», – відповів Єгор.

Деякі, однак, упевнені, що в такий складний час для нашої держави голови громадських/благодійних організацій мають відпочити (6%). Мотиви журналістам ГУРТа з’ясувати не вдалося – чи то вони втомилися від перепитій, чи нехай краще йдуть у відпустку, ніж заважають.

Всього 5% вбачають роль лідерів ОГС у пікетуванні під стінами органів влади, й ще 3% – пропонують їм зайнятися «онлайн-волонтерством» – «лайкати», постити та перепощувати інформацію у соцмережах, що, вірогідно, також може принести користь суспільство, та й життю очільника ОГС не загрожуватиме.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.