bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГУРТ у Львові: Форум видавців приніс нові знайомства та цікаві зустрічі
15.09.2014

Чотириденне традиційне дійство – 21-й Форум видавців у Львові – зібрало у Палаці Потоцьких кількасот учасників з усіх куточків України та закордонних гостей.  Програма заходів була настільки насиченою, що навіть за бажання відвідати бодай десяту частину з них, це було фізично неможливо.

Однак вражень не бракувало: де ще ти зустрінеш таку концентрацію відомих і знакових людей? Брати Капранови зі своїм традиційним зеленим кабріолетом-«запорожцем»,  поважний і мудрий Левко Лукяненко, врівноважений Василь Шкляр і черга за його автографами. Кудись поспішає Ірена Карпа, а Марина Гримич сама пропонує підписати книжку.  Поет Борис Гуменюк разом із видавцем Сергієм Пантюком на проїжджій частині презентують збірку Гуменюка  «Вірші з війни».

Загалом в атмосфері чітко відчувалася сучасність: «Фоліо» видало переклад творів Е. М. Ремарка, інші видавці презентували книгу «Тотальний опір» швейцарського воєнного експерта майора Ганса фон Даха, яка розліталася ніби гарячі пиріжки. Відчувався попит на історичну літературу та твори національно-визвольної тематики.

Але цінний Львівський Форум перш за все спілкуванням та новими знайомствами, на які збагатився і Ресурсний центр ГУРТ. Зустрічі з викладачами, які бажають впроваджувати в практику роботи зі студентами  позапрограмні матеріали;, що обрали молодь за свою профільну аудиторію і шукають партнерів для ефективнішої діяльності в цьому напрямку; волонтери, яким цікаво поділитися своїми досягненнями з іншими; небайдужі люди, котрих зацікавили поняття «самопоміч», «культурний розвиток громад», «робота в гуртках»; і просто небайдужі люди, які на хвилі загальних тенденцій розвитку громадянського суспільства, відкривали для себе діяльність ГУРТа вперше.

І все це в товаристві однодумців – видавництва «Люта справа», яка є партнером Ресурсного центру ГУРТ в напрямку поліграфії. Окрім книгодруку, їхня діяльність спрямована також на допомогу армії, а саме на забезпечення бійців фірмовими футболками з написом «українці підтримують свою армію». 

Чотири дні, просякнуті ароматом кави, скісним промінням, якими осінь висвітлює простір через крона дерев. Метушливі вузькі вулиці – у натовпі легко загубитися, але так само легко знайти те, чого прагне душа. Львів проводжав учасників теплом. Кожен відвозив додому настрій, але також лишав частинку свого серця у круговерті Форуму. 

Контакти

Коментарі

Віктор Оліфіров   3508 днів тому   #  

Кажете, зріс попит на патріотичні твори? То почитає хоч якась жива душа зо два десятки сонетів, присвячених загарбникам, та десяток присвячені Майданам, в новинах на моєму творчому сайті www.lifesense.com.ua ? А хоча б хто потім покритикував у розділі "Відгуки"... Чи хто з видавців запропонував би видрукувати наступні мої 3-7 книжки сонетів по 416 сторінок, почитавши зо дві тисячі сонетів в 40 розділах. А чи хоча б книгу в сонетах з наукою-прозою археологічною взялися видрукувати про Трипільску культуру на 150 сторінок з ілюстраціями? Чи не на часі згадувати ПРЕДКІВ-АРІЇВ? Чи не їх сили - сили РОДІВ наших - допоможуть нам СВІТЛОМ вигнати тьму за край Світу?!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.