bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Активісти Луцького району підвищуватимуть рівень громадського порядку та безпеки на селі
12.09.2014

Молодь - специфічна соціальна категорія населення, яка, з одного боку, має великий потенціал і є прогресивним рушієм розвитку суспільства; з іншої сторони, саме молодь є найбільш соціально незахищеною верствою населення, яка ще не може остаточно сформувати свою життєву позицію і є схильною піддаватись усякого роду негативним тенденціям.

Особливо гостро це проявляється у сільських місцевостях, де молодь, порівняно із міською, не має стільки доступних можливостей для розвитку і реалізації власного потенціалу. Молоді люди рідко мають позитивні приклади, на які можуть орієнтуватися і не можуть визначитися із тим, в яку ж сторону спрямовувати свій життєвий шлях.

Існує закономірний взаємозв’язок між молоддю та соціально-економічним середовищем у якому вони знаходяться. Окремо розглядати цю вікову категорію не правильно, це не принесе хороших результатів, тому потрібно вирішувати проблеми молоді спільно у контексті покращення загальної соціально-економічної ситуації на селі.

Одним із вкрай негативних явищ, яке останніми роками прогресує у селах, є низький рівень громадського порядку і безпеки. Якщо раніше сільську місцевість вважали спокійним середовищем для проживання та виховання підростаючого покоління, то сьогодні про це однозначно говорити неможливо. Масово поширюється алкоголізм та наркоманія серед молоді й населення працездатного віку. Особливо гостро ситуація проявляється з підлітками. Вони, не маючи місць для проведення дозвілля, разом із масою інформації, яку отримують з різних джерел (Інтернет, телебачення), ще не в змозі її фільтрувати і об’єктивно оцінювати, тому дуже легко піддаються таким негативним явищам.

Як показує практика, ситуацію можна змінити тільки за умови співпраці між тими, хто хоче щось змінити і тими, хто має для цього можливості, тобто шляхом налагодження соціального партнерства між державними органами, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, ініціативними мешканцями та із залученням самої молоді.

12 вересня о 12:00 у конференц-залі Луцького районного центру зайнятості відбувся круглий стіл на тему «Розвиток соціально-економічних можливостей сільської громад через активізацію молоді та попередження негативних проявів у сільській місцевості».

Захід було організовано в рамках реалізації Вільчинською Людмилою Гранту Президента України для обдарованої молоді під назвою «Створення можливостей та передумов для соціально-економічного й культурного відродження сільських громад Луцького району».

До участі у заході долучились представники Луцького районного центру зайнятості, Обласного молодіжного центру праці, сільські голови Луцького району, директори будинків культури та громадські активісти.

Впродовж засідання «круглого столу» учасники обговорили перші кроки спільної діяльності для підвищення активності молоді на селі та можливості створення на базі будинків культури «Школи безпеки і порядку», як інформаційно-консультаційного майданчику, де можна отримати усю корисну та необхідну інформацію, яка сприятиме попередженню негативних проявів.

Саме створені Школи мають за мету об’єднати активістів на селі та їх зусилля для розвитку території, змінити громадську свідомість та допомоги тим, хто ризикує скотитися у соціальну прірву.  

Для впровадження цієї ідеї наразі відбираються активісти населених пунктів Луцького району, які пройдуть відповідні навчання, отримають відповідні знання, вміння і навички та стануть рушіями позитивних змін на селі. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.