bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Патріотичні флешмоби: кожен висловлює любов до України по-своєму
15.08.2014

Цього року в Україні відбулося стільки патріотичних акцій, що і порахувати важко!   Кожен висловлював любов до України у свій спосіб - хтось перефарбував мости в національні кольори, хтось виробляв прикраси, одягав вишиванки чи складав вірші. Але коли українці збиралися разом - організовували флешмоби. Ми виділили найцікавіші з них! 
 
Флешмоб, учасники якого створили фігуру "Карта України", потрапив у національну Книгу рекордів. Захід, присвячений єдності нашої держави, відбувся в Києві в рамках святкування Дня молоді біля арки Дружби народів.

Джерело

Як би не було дивно, попри свою дипломатичність, міністерства також долучились до патріотичних флешмобів. Працівники міністерства закордонних справ України провели свій патріотичний флешмоб. Дипломати вишукувались перед будівлею міністерства у формі карти України і заспівали державний гімн

Джерело

В Мелітополі Запорізької області жителі міста також не залишились байдужими і влаштували  флешмоб за єдину Україну. Під музику молодь із національною символікою танцювала на центральному майдані міста. Паралельно піднімала в небо імпровізований синьо-жовтий прапор. До речі, цю постановку хлопці і дівчата організували прямо на площі, запросивши до участі глядачів, які просто проходили повз. Після танців винесли державний прапор і заспівали державний гімн України.

Джерело

Місто Львів долучились до такого виявлення любові до України. Львів'яни створили фігури найважливіших символік держави – це прапор та тризуб.

Джерело

Оригінальний та незвичний флешмоб організували жителі Вінниці - зокрема її школярі. Вінницькі учні створили фігуру «голуб миру», показуючи цим віру у панування миру та спокою у нашій країні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело

На згадку про загиблих військових дніпропетровці створили найбільший палаючий тризуб у світі – 80 факелів на п’ятнадцятьох поверхах. У День Конституції України жителі Дніпропетровська вирішили вшанували пам’ять усіх, хто загинув під час революції і військових дій у зоні АТО. Автор, ідеолог, натхненник і реалізатор проекту найбільшого герба в Україні – другокурсниця Дніпропетровського факультету Київського національного університету культури і мистецтв Анастасія Підкуйченко.


Джерело

Підтримати наших солдатів намагаються і студенти. “Ні війні!” та “Україна єдина” - з такими гаслами кількасот студентів ковельських промислово-економічного та медичного коледжів зібралися на площі Героїв Майдану перед міським будинком рад. Студенти вишикувались у центрі площі. Тримаючи в руках блакитні та жовті аркуші паперу, вони утворили напис : “Україна єдина”. Згодом під звуки популярної пісні Тараса Петриненка на площі замайорів державний прапор України. У фіналі патріотичної акції  дорослі та діти разом заспівали Гімн України.

У  Дніпропетровську також відбувся спортивний флешмоб на підтримку територіальної єдності України. Близько сотні прихильників велоспорту, в основному молоді люди, зібрались на майданчику центрального міського парку імені Глоби, аби заявити про підтримку української єдності.

Флешмоби відбуваються не тільки у великх містах. В селі Кам’янка Олевського району влаштували масштабну як для села патріотичну ходу: вдягнута в українському стилі місцева молодь несла велетенський прапор України. 

Флешмоби бувають різні. Активісти громадського руху "Відсіч", наприклад, провели серію незвичних флешмобів з назвою "Російське вбиває", із закликом бойкотували російські товари.

 
Соціальними мережами нещодавно поширювався ще один особливий флешмоб. Мешканці Криму, Слов'янська та інших міст Сходу фотографували свої паспорти з надписом "Врятуйте людей Донбасу" або "Крим - це Україна".
 

Джерело

Якщо Вам подобається ідея флешмобів, візьміть участь у тих, які відбудуться найближчим часом у Вашому місці! Слідкуйте також за оновленнями на порталі ГУРТ у нашій щотижневій рубриці "На вихідних".

24 серпня 2014 року о 18.00 відбудеться флешмоб «Я люблю свою Україну» у Миколаєві. Запрошують усіх охочих, хто любить співати і кому небайдужа доля нашої країни.

Студія сучасного танцю спільно з молодіжною громадською радою міста Коростишів запрошує всіх взяти участь у танцювальному флешмобі  міста  - 24 серпня 2014 року. Участь у флешмобі безкоштовна, а танцювальний досвід не має значення. Репетиції почнуться з серпня. 

Рівнянам пропонують взяти участь у флешмобі "Разом ми єдині" також в День Незалежності України. 




 

Підготувала Соломія Мардарович, Вікторія Хренова

 

 

Контакти

Коментарі

Кузьменко Любов   3530 днів тому   #  

цікаво, гарний приклад для інших. Патріотично!

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Алексєєв   3529 днів тому   #  

Був ще інтернет-флеш-моб - мультяшні аватарки на тлі прапора :)

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Алексєєв   3529 днів тому   #  

Був ще інтернет-флеш-моб - мультяшні аватарки на тлі прапора :)

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Хвостов   3481 день тому   #  

Прошу добавити до загального огляду:

м. Суми, флеш-моб "Гімн молодим!"
http://uabs.edu.ua/ua/news/feautured-news/item/gimn-molodim

  •   Пiдписатися на новi
Хренова Вікторія    3479 днів тому   #  

Сергій, дякуємо!

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Хвостов   3475 днів тому   #  

Вікторія, то чи є надія, що Ви добавите до Вашого змістовного опису інфо/відео про наш флешмоб? Дякую!

  •   Пiдписатися на новi
Хренова Вікторія    3474 дні тому   #  

Сергій, матеріал вже готовий - ми його не оновлюємо, тому додавати відео немає сенсу. Але Ви додали посилання - за що Вам дякуємо - і читачі зможуть дізнатися про флешмоб у Сумах.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.