bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мобільна фотовиставка завершила свою мандрівку Київщиною!
25.07.2014

Завершила свою подорож Мобільна фотовиставка «Багатство у різноманітті» у Білоцерківському районі! 

Виставка мандрувала з 25 квітня 2014 року десятьма громадами Київської області – Бородянка, Дружня, Новий Корогод, Іванків, Сукачі, Радинка, Семиполки, Калинівка, Фурси і кінцевим пунктом стало село Велика Березянка. 

Організатором фотовиставки є Ресурсний центр ГУРТ за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах програми «Культура». Нагадуємо, що виставка мандрувала з 15 жовтня 2013 року до 17 липня 2014 року.

У селі Фурси урочисте відкриття виставки відбулось 2 липня 2014 року. Громада активно взла участь у проекті - фотографії переможців фотоконкурсу «Різноманіття у моїй громаді» були доповнені фотографіями місцевих фотографів,  а також дитячими малюнками.

Голова жіночої ради с. Фурси Варвара Крикун поділилася своїми враженнями:

"Сила громади в її згуртованості. Старше покоління зі своїм досвідом і знаннями навчає молоде покоління не забувати культуру, традиції і звичаї народу, шукати нові шляхи розвитку села, вивчати потреби національних меншин, які проживають поруч. Фотовиставка – це відображення того місця, де проживає громада. Тому це наше рідне!".

Фото з відкриття виставки

11 липня 2014 року фотовиставка відбулась у селі Велика Березянка

У  відкритті фотовиставки взяли участь сільський голова, члени виконкому, працівники соціальних закладів, а також представники громадської організації «Надія», громадські активісти, молодь. На відкритті фотовиставки побувала головний редактор районної газети «Таращанський край» Дарія Камінська.

Учасники зауважили, що через вивчення самобутності та ідентичність українських та вірменських громад, збагачується наша культура культурами інших народів, а  бережливе ставлення до інших народів, громад, людей підкріпить в людських душах ростки прагнення до миру та стабільності.

Лариса Камінська зазначила:

"Фото ще раз підтверджують думку, що місцеві громади, люди, які їх представляють хоч і різні, але однакові у своїх прагненнях до кращого життя, до гуртування навколо справ, які роблять життя цікавим, наповненим, корисним не лише окремим людям, а й громаді загалом. Дуже добре, що автори фото, які стали переможцями конкурсу, вловили ті миттєвості, які роблять людей, незалежно від віку, одухотвореними, добрими, сповнені людяними почуттями, справді європейськими цінностями. А це саме те, до чого ми усі прагнемо у нашому непростому сьогоденні". 

В день закриття Мобільної фотовиставки 17 липня в сільській бібліотеці було проведено підсумкове свято приурочене завершенню мікропроекту «Краса руками».

 Фото з відкриття виставки

 

Читайте більше:

Публікацію створено в рамках проекту «Рівні можливості для національних меншин та вразливих груп в реалізації культурних прав: багатство у різноманітті», що впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Європейського Союзу в межах програми «Культура».

 

Контакти

  • http://governance.org.ua/cult/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.