bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь констатує пору економічних злочинів у вузах
16.04.2009

Вітчизняна фінансово-економічна криза має максимально вдарити по студентству навесні та на початку літа 2009 року. Такі прогнози дають всеукраїнські та регіональні молодіжні організації. Молодь стверджує, що у вищих навчальних закладах країни вже зараз почали використовуватися різноманітні методи стягнення понаднормованих коштів зі студентів. Причому більшість з цих методів знаходиться або на межі економічних злочинів, або ж безпосередньо підпадають під юрисдикцію Кримінального кодексу України.

За інформацією молодіжних організацій, до них надходять повідомлення про такі порушення чинного законодавства як незаконні підвищення «прохідного» балу для отримання стипендій, незаконні збільшення розміру оплати за навчання або проживання у гуртожитках, незаконні грошові стягнення, що здійснюються шляхом прийняття внутрішньоуніверситетських розпоряджень чи наказів, або взагалі без укладення буд-яких письмових домовленостей та будь-якої письмової документації з цього приводу. Молодь наголошує і на тому, що норми контрактів багатьох вищих навчальних закладів, у яких передбачене збільшення плати за освіту протягом усього строку навчання, також суперечать діючому законодавству.

Чинність таких норм контрактів може бути оскаржена в суді,” - вважають молодіжні лідери, посилаючись на статтю 61 Закону «Про освіту» та статтю 64 Закону «Про вищу освіту», які гарантують, що протягом усього строку навчання розмір плати за навчання змінюватись не може.

У зв’язку з вищевикладеними небезпеками Всеукраїнська молодіжна організація «Студентська платформа», сітка студентських профспілок «Пряма дія», Кіровоградські осередки всеукраїнських молодіжних організацій «Дебатна Академія», «Молодий Народний Рух» та «Національний Альянс», а також Київський осередок всеукраїнської молодіжної організації «Фундація регіональних ініціатив» звернулися до журналістів країни із проханням не залишати поза увагою будь-які випадки звуження прав та інтересів студентства.

Студенти є малозахищеною категорією населення, тому потребують особливого захисту з боку засобів масової інформації,” - запевнює молодь.

Контакти

  • Лебедь Михайло
  • ВМГО «Фундація регіональних ініціатив» (ФРІ)
  • [email protected]
  • 8068-121-77-41

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.