bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Звернення громадянського суспільства України до лідерів Європейського Союзу
10.04.2009

До Європейської Комісії Ради Європи Європейського Парламенту

Звернення громадянського суспільства України до лідерів Європейського Союзу

Протягом останніх днів, громадянське суспільство України спостерігає за розвитком виборчої кризи в Молдові, яка переростає у конфронтацію між населенням та владою Молдови. У вівторок, 7 квітня 2009 року конфліктуючі сторони застосували грубу силу, що свідчить про можливість ескалації насилля у даному конфлікті.

Пам’ятаючи про ситуацію 2004 року під час президентських виборів, ми б хотіли підкреслити особливу важливість переговорної групи ЄС у пошуку і досягненні мирної домовленості між конфліктуючими сторонами в Україні. Як ми зараз знаємо, без вчасного та активного залучення переговорної групи ЄС, Помаранчева революція могла б піти зовсім іншим шляхом і людські втрати були б неминучими. Європейський Союз разом з іншими міжнародними гравцями став важелем у переговорних процесах стосовно проведення додаткового туру під час президентських виборів у 2004 році в Україні і продемонстрував довіру до намірів конфліктуючих сторін дотримуватись досягнутих домовленостей.

Члени громадянського суспільства України вважають, що Європейському Союзу слід взяти на себе активну роль у веденні мирних переговорів між Комуністичною партією та новою опозицією в Молдові. Європейський Союз має міжнародну довіру і досвід надання допомоги конфліктуючим сторонам у пошуку консенсусу у суперечці. Поява у Молдові переговорної групи з високим рівнем довіри з Європейського союзу є передумовою припинення насилля і початку переговорного процесу між владою Молдови та опозицією, яку підтримують учасники вуличних протестів. Беручи до уваги високу повагу до Європейського Союзу в Молдові, існує велика імовірність того, що домовленість, якої досягнуть конфліктуючі сторони, буде сприйнята населенням Молдови.

Європейський Союз оголосив про своє бажання сформувати зону безпеки, стабільності та добробуту у сусідніх країнах, прийнявши Європейську Політику Cусідства та нещодавно схваливши Ініціативу Східного Партнерства. Спираючись на ці ініціативи, громадянське суспільство України наполягає на негайному залученні Європейського Союзу до післявиборчої кризи у Молдові з метою організації переговорів та повернення політичних процесів в легітимне русло.

Поставити свій підпись під петицією можна за цим посиланням.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.