bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мандруйте Прикарпаттям пізнавально!
08.04.2009

Чимало людей вважають «мандрівки» своїм хобі і щороку Івано-Франківську область з цією метою відвідує все більше і більше туристів. Одні приїжджають заради скелястих вершин чи катання на лижах, інші – щоб здійснити сплав по стрімких карпатських ріках чи вздовж Дністровського каньйону. Кожен з тих, хто побував на Прикарпатті, віднаходить свій відпочинок і тому намагається повертатися сюди, щоб знову відчути приплив позитиву і добрих емоцій.

Водночас, відпочивати можна з користю, адже недарма є вираз про поєднання приємного з корисним. Мабуть, набагато цікавіше буде похизуватися перед друзями вдома не тільки наліпкою чи магнітом на холодильнику з прикарпатської місцини, але й цікавою розповіддю чи легендою про ту місцевість, де вдалося побувати під час відпочинку. А джерелом таких відомостей в першу чергу є музеї.

Нещодавно на Прикарпатті почалася нова хвиля зацікавлення культурною спадщиною і краєзнавством, адже це модно – знати родзинку про свій край. Тепер, завдяки новому веб-ресурсу, створеному в рамках проекту «Музейне Коло Прикарпаття» кожен може обрати собі джерело таких «родзинок».

На сайті www.museum.if.ua користувачі віднайдуть каталог, у якому розміщена інформація про більшість музейних закладів Івано-Франківської області. Пошук за будь-яким запитом, як в залежності від географічного розташування, так і спрямування музею, втамує запити найвибагливіших. Не орієнтуєтеся у Івано-Франківській області? До Ваших послуг карта від Google Maps із позначенням музеїв, що описані на проекті, і цей список постійно оновлюється!

Досі не цікаво? Тоді станьте музейним критиком – відвідайте будь-який музей, що є у каталозі, і поставте йому оцінку з відгуком у інтерактивному голосуванні-рейтингу. Елемент змагання завжди підштовхує працівників музею до удосконалення роботи.

Якщо ж Ви полюбляєте «квести», тоді пропонуємо для Вас пригодницьку подорож областю з метою зібрання повної колекції візитівок музеїв проекту «Музейне Коло Прикарпаття».

Їх загальна кількість становить 40 штук. Ця подорож буде пізнавальною і цікавою, адже кожен з цих 40-ка музеїв розташований у різних куточках прикарпатського краю. Зберіть свою колекцію, мандруючи мальовничим Прикарпаттям. Немає можливості об’їхати усі музеї, щоб зібрати колекцію? Виграйте набір таких візитівок у наших музейних конкурсах на форумі порталу www.museum.if.ua. Незабаром - щотижня нове цікаве запитання про експонат чи музей і переможець отримує нагороду.

Це цікаво і пізнавально. Окрім конкурсів на форумі можна буде поділитися враженнями про відвідини музеїв чи поспілкуватися з представниками музейної галузі, даючи свої пропозиції щодо додаткових послуг і пропозицій.

Мандруйте Прикарпаттям пізнавально, а сайт www.museum.if.ua допоможе Вам у цьому!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.