bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Внесення змін до Закону “Про державну допомогу сім’ям з дітьми”
06.04.2009

Парламентський Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" (щодо запровадження щомісячної державної соціальної допомоги.

Законопроект, зареєстрований за №2716, пропонує доповнити чинний закон новим розділом щодо надання щомісячної державної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім´ях та дитячих будинках сімейного типу.

Відповідно до законопроекту, "розмір допомоги на прийомних дітей та дітей-вихованців, які виховуються у прийомних сім´ях та дитячих будинках сімейного типу, становитиме два прожиткових мінімуми для дитини відповідного віку. А для осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років, які навчаються за денною формою у вищих навчальних закладах І-ІV рівня акредитації та професійно-технічних навчальних закладах, розмір допомоги становитиме два прожиткових мінімуми для працездатної особи".

На думку членів Комітету, прийняття законопроекту дозволить забезпечити право дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сім´ї, а також удосконалить механізм фінансового забезпечення цих дітей у прийомних сім´ях та дитячих будинках сімейного типу.

Джерело

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.