bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В І кварталі 2009 року українські громадяни усиновили майже півтисячі дітей
03.04.2009

За перших три місяці 2009 року українські громадяни усиновили 480 дітей, що на 20% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Про це повідомила Директор Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини Людмила Волинець під час засідання Міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства, яке відбулося 2 квітня в приміщенні Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

«В першому кварталі маємо зростання рівня національного усиновлення на 20% порівняно з відповідним періодом минулого року, а отже, можна зробити висновок, що фінансово-економічна криза не має негативного впливу на процеси усиновлення. За нашими дослідженнями, переважна більшість усиновлювачів – люди середнього достатку», - зазначила Директор департаменту. Так, за словами Людмили Волинець, в першому кварталі минулого року українські громадяни всиновили 404 дитини, а за перших три місяці 2009 року - 480 дітей.

Вона також додала, що спростовується твердження, нібито усиновлюють дітей переважно бездітні родини. «У нас чимало подружніх пар, які, після народження першого малюка, усиновлюють дитину, а потім готуються народити ще одну власну», - повідомила Директор департаменту.

Людмила Волинець підбила підсумки проведення в 2008 році Року підтримки національного усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Вона нагадала, що громадянами України у 2008 році було усиновлено 2 066 дітей, іноземцями – 1 587 дітей, влаштовано в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу – 2 351 дитина, під опіку взято -14 329 дітей.

Всього в 2008 році знайшли родину 20 333 дитини.

Характеризуючи кількісні показники усиновлення дітей громадянами України у 2008 році в залежності від місця перебування дитини до усиновлення, Людмила Волинець зазначила, що в 2008 році із будинків дитини було усиновлено 877 дітей, із сімей опікунів – 737, із дитячих будинків – 166, із інших форм виховання – 143 дитини, із притулків – 44 дитини, із прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу – 36 дітей.

Директор Департаменту звернула увагу учасників засідання на те, що фактично не відбувається усиновлення дітей з інтернатних закладів, так із близько 20,5 тис. дітей, які виховувалися в 2008 році в таких закладах, громадянами України усиновлено було всього 63 дитини.

Водночас, відрадним є те, що минулого року було усиновлено 44 дитини з дитячих притулків, а отже ці діти знайшли родину, уникнувши перебування в інтернатному закладі. Постійно високими з року в рік залишаються показники усиновлення з будинків дитини.

Торкаючись вікових характеристик усиновлених дітей, Людмила Волинець повідомила, що із близько 32 тисяч дітей, які перебувають на обліку для усиновлення, 27 тисяч – діти, старші 7 років. «Питання формування культури усиновлення дітей старшого віку – це наше нагальне завдання на найближчі роки», - наголосила Директор департаменту.

«В 2008 році було влаштовано в сім’ї більше дітей, ніж їх посиротіло. Ми дуже задоволені тим, що нашими спільними зусиллями – служб у справах дітей, зусиллями медиків, освітян, соціальних працівників, всіх центральних органів влади – ми домоглися такої позитивної динаміки»,- зазначила Директор департаменту.

Коментарі

Оксана Москаленко   5677 днів тому   #  

Безумовно це є досягнення. Але чому поряд з цими цифрами не згадується про роботу з сім"ями. Скільки дітей було повернено в рідні сім"ї?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.