bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Євромайдані створили “Народний госпіталь”
30.01.2014

 Руками, зусиллями та підтримкою тисяч людей, на Євромайдані з'явився "Народний госпіталь", повідомляє "Українська правда". 

"Народний госпіталь" - це децентралізована структура, що забезпечує польові бригади та шпиталі обладнанням, матеріалами, інструментами, ліками, засобами захисту, формою та побутовими речами. 

До "народного госпіталю" входять лікарня в Жовтневому, медштаби на Грушевського, 1 та на Грушевського, 4, польові бригади, медпункт в УкрДомі, а також Червоний хрест.

Тепер "народна лікарня" має дефібрилятори та операційні безтіньові лампи, електрокардіографи та пульсоксиметри, киснева станція та апарат штучної вентиляції легенів, каталки для пацієнтів та штативи для крапельниць, стерилізатор та стерилізаційні розчини, балістичні окуляри та бронежилети (ви мабуть пам’ятаєте історію про те, як гумовими кулями розстрілювали медичні хрести на накидках), інфрачервоні обігрівачі UFO та бахіли, більше сотні найменувань медичних препаратів, засоби гігієни і ще багато іншого.

Поява цієї "лікарні" – ще один приклад неймовірної самоорганізації українців і волонтери зараз кажуть, що "немає точки відліку "все почалося". Просто кілька активістів Євромайдану випадково зустрілись в аптеці.

Фото Роман Зінченко

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.