bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Третє народне віче - День гідності
16.12.2013

На Майдані Незалежності  у неділю, 15 грудня 2013,  відбулось третє народне віче, яке пройшло під назвою "День гідності". У мітингу взяли участь кілька сотень тисяч людей.

Традиційно на Євромайдані виступили лідери української опозиції, активісти та громадські представники.  З повстанськими піснями виступив Тарас Чубай, гурт «Пікардійська терція».

Також до присутніх звернулись представники українського студентства, які заявили, від імені молоді на круглому столі з Віктором Януковичем, виступав Дмитро Левін, представник  "Молодих регіонів".

Зі словами підтримки виступили представники усіх конфесій України. 

Кардинал Гузар також звернувся до євромайданівців. Звернення зачитали зі сцени, адже, за станом здоров`я, кардинал не зміг прийти сам. Він закликав студентську молодь, яка вийшла на Майдан, не боятися і намагатися донести свою позицію до ровесників з усієї України.

"Ви, молоді люди, були першими, які зібрались на Майдані. Дехто думає, що ви зібрались проти когось, але насправді ви зібралися, щоб засвідчити своє переконання на користь встановлення асоціації з країнами і народами Західної Європи", - йшлось у посланні.

Народне віче ухвалило резолюцію. У тексті документу, який зачитав народний депутат "Батьківщини" Борис Тарасюк, від президента Януковича вимагають не підписувати угоду про вступ України до Митного союзу під час візиту до Москви 17 грудня. У резолюції наголошується, що Митний Союз - це не лише відсутність демократичних виборів, а й замовні суди, політичні репресії, нескінченна корупція, "совкова" економіка і низький рівень життя.

У суботу відбувся також провладний мітинг на Європейській площі, який був оголошений безстроковим. У цій акції взяли участь десятки тисяч людей. 15 грудня "Партія регіонів" вирішила, що недільну акцію проведуть в Маріїнському парку, де мітинги проходили щодня з 3 грудня.

Завітали на Євромайдан й гості зі США - сенатори Джон Маккейн та Кріс Мерфі, які підтримали українців у прагненні здобути свободу. Про це зі сцени Євромайдану заявив американський сенатор Крістофер Мерфі, - передає кореспондент Радіо Свобода.                                            Зображення з Твітера Джона Маккейна

Опісля розпочалась зустріч Президента України Віктора Януковича з Джоном Маккейном та Крістофером Мерфі. Відповідне повідомлення з’явилося на сайті Президента України.

Крім того, Київ у неділю відвідали представники Європарламенту. Зокрема, голова комітету ЄП у закордонних справах Ельмара Брока і голови фракції Зелених у Європарламенті Ребеки Хармс. Євродепутат Ребекка Гармс заявляє, що у ЄС добре розуміють причини Євромайдану в Україні і підтримують прагнення учасників цієї акції протесту до інтеграції з європейською спільнотою. 

Фото: tyzhden.ua

"Люди, які стоять на Майдані Незалежності сьогодні, можуть бути впевнені, що більшість європейських громадян їх підтримують. Жителі ЄС знають, що якщо є вибір між Москвою і Брюсселем, то краще обрати друге, тож вони добре розуміють причини протестів в Україні. Так само, якщо жителі ЄС бачать, як спецпідрозділи нападають на мирних протестувальників, то вони, природньо, стають на захист мирних протестувальників", – зазначила вона.

Нагадаємо, окрім цього, у п'яти проблемних округах у неділю відбулись перевибори до Верховної Ради. Впродовж дня голосування від представників громадянської мережі «ОПОРА» надходили дані про присутність під ОВК так званих «тітушок», які в Партії регіонів називають громадськими активістами.

Слідкуйте за оновленнями про Євромайдан: Євромайдан - революція гідності (оновлюється).

Увага! Копіювання доступне лише для зареєстрованих користувачів порталу ГУРТРеєстрація займає менше однієї хвилини.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.