bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кожен десятий українець у групі ризику щодо захворювання на ВІЛ/СНІД
06.12.2013

Боротьба зі СНІДом - актуальна проблема сучасноcті.  Для того, щоб почати своєчасне лікування або запобігти появі можливих проблем зі здоров'ям, які можуть проявлятися у ВІЛ-позитивних людей, важливо регулярно проходити тестування на ВІЛ, - про це говорили на прес-конференції Фонду АНТИСНІД США в Україні «Тестування та лікування – це життя», яка відбулась 5 грудня у Києві.

Сергій Федоров, програмний директор Представництва Фонду АНТИСНІД США в Україні - AHF (AIDS Healthcare Foundation) розповідає:

«1 грудня ми проводили тестування в мережі супермаркетів «АШАН». За два дні в трьох супермаркетах було проведено 944 тести, 10 з яких виявилися ВІЛ-позитивними, на жаль. 6 з них дізналися про це вперше. Ми підтримуємо з ними контакт і робимо все, щоб вони своєчасно відвідали медичний центр, стали на облік, отримували медичні послуги і почали лікування, яке сьогодні в Україні вже доступне всім, хто потребує допомоги» .

Детальніше можна переглянути на відео:

Статистика:

На сьогоднішній день серед громадян України зареєстровані 239 412 ВІЛ-позитивні особи, 64 625 хворих на СНІД та 31 351 померли від захворювань, зумовлених СНІДом (за офіційними даними UCDC).

Дізнатися про те, де пройти тест на ВІЛ, можна зателефонуваши за Національною Лінією телефону Довіри 0800 500 451.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.