bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Всесвітній тиждень доброти. Що ти можеш зробити?
11.11.2013

За ініціативи неурядової організації Life Vest Inside, місією якої є об'єднання світу за допомогою доброти, тиждень 10-17 листопада  оголошений Всесвітнім тижнем доброти.  Бути добрим – це спосіб життя, необхідний шлях для того, щоб зробити наше життя та життя інших людей значимим. 

Фото: http://svit24.net

Бути добрим допомагає краще спілкуватися з іншими, бути більш відданими та позитивно впливати на життя інших. Доброта живе в наших серцях, і якщо деякі люди добрі від природи, то для всіх інших це те, що ми можемо розвивати за власним вибором. То як саме ми можемо розвинути доброту в собі?

1) Розумій, що є добротою, а що – ні. Доброта полягає у турботі про інших, бажанні найкращого для оточуючих та розпізнанні таких самих почуттів, потреб, переконань у інших. Доброта є теплою, незупинною, терпимою, довірливою, відданою та вдячною. Але бути ввічливим з іншими людьми, тому що це спосіб маніпуляції та отримання від них того, що нам потрібно, не є добротою. Так само, як не є добротою показова турбота або показові манери. Нарешті, бути тим, хто задовольняє потреби інших людей, не означає бути добрим.

2) Будь добрим до самого себе. Багато людей припускаються помилки бути добрими до інших, не фокусуючись на собі. Деколи це стається через певні аспекти «незадоволення» собою, але, у більшості випадків, причиною цього є нездатність зрозуміти себе краще. Знати себе дозволяє нам бачити, що спричиняє наш біль та конфлікти, та працювати над цим. У свою чергу, така робота допомагає зупинити відображення власних негативних аспектів на інших людей. Як результат – Ви ставитеся до людей з любов’ю та добротою.

3) Будь присутнім. Найкращим подарунком доброти по відношенню до іншої людини є присутність у їх моменті, вміння турботливо слухати та бути уважним. Часто ми не дотримуємося правила бути хорошим слухачем через постійний поспіх та зайнятість. Але це не повинно бути приводом не бути добрим. При розмові з іншими, треба вчитися слухати та щиро бути уважним до людей. Бути присутнім означає бути доступним. Виділи час для особистого спілкування з людьми, а не лише за допомогою телефону чи інтернету. Надішли листа замість імейла та вразь когось своїм добрим вчинком!

4) Будь щасливим, веселим та вдячним. Ці емоції допомагають нам бачити хороше в інших та світі, протистояти жорстокості та відчаю навколо, постійно відновлюючи наше відчуття віри у гуманність. Підтримання оптимістичного ставлення робить акти доброти скоріше радісними, ніж сповненими почуття обов’язку.

5) Реагуй на доброту інших. Згадай справді добрих людей у своєму житті і те, як ти почуваєшся завдяки ним. Чи носиш ти теплоту в серці кожного разу, коли думаєш про них? Скоріше, що так, тому що їх доброта зігріває тебе навіть у найважчі періоди життя. Коли інші люди люблять тебе за те, хто ти насправді, неможливо забути таку довіру та підтримку, це навічно у твоєму серці та пам’яті. Пам’ятаєш, як доброта інших людей зробила твій день особливим? Що саме у їх доброті допомогло тобі почуватися особливим? Чи можеш ти повторити те, що вони зробили для тебе?

6) Поширюй доброту заради свого здоров’я. Позитивне мислення сприяє покращеному психологічному стану та відчуттю щастя, а доброта – це позитивний внутрішній стан. Доброта – це віддача та відкритість для інших, те, що надає почуття пов’язаності один з одним, те, що покращує наш внутрішній стан та здоров’я. Лео Бабаута говорить, що доброта – це звичка, яку кожен може мати. Він пропонує фокусуватися на доброті кожен день місяця. У кінці такого фокусування, ми побачимо значні зміни в нашому житті: ми будемо почуватися краще стосовно себе, люди будуть реагувати на нас по-іншому, мати краще ставлення до нас. Як він говорить, у більш широкому сенсі, бути добрим – це "карма на практиці". Що ми можемо зробити, щоб збільшити нашу доброту? Наприклад, робити одну добру справу для когось кожен день. Прийняти свідоме рішення стосовно такого вчинку на початку дня та виділити час для його здійснення. Або бути добрим, дружнім та відданим при розмові з іншими, а особливо з тими, хто зазвичай дратує або злить нас. Потрібно використовувати доброту як власну зброю. Потрібно починати з маленьких проявів доброти та розвивати їх у щось більше, як, наприклад, волонтерська робота. І,звичайно, практикувати ефект доброти. Ефект може бути відчутним тільки за умови, якщо ми будемо практикувати такі дії та постійно робити щось добре, доки це не стане звичним. І не просити нічого натомість. Найбільша доброта не очікує нічого.

7) Розширюй своє коло доброти. Легко бути добрим до наших близьких людей або до тих, хто, на нашу думку, справді потребує цього (хворі, бідні і т.п.). Але правда полягає в тому, що ми повинні бути добрими до всіх, і не важливо, хто вони, який їх матеріальний рівень, цінності та переконання, їх походження та інше. Справжня доброта поширюється на всіх.

8) «Бути добрим до кожного – це як важка битва». Коли ми почуваємося найгірше, треба памятати, що інші люди також відчувають невпевненість, біль, сум, розчарування та втрату. Часто ми робимо щось під впливом власного болю, а доброта – це ключ до бачення справжньої людини.

9) «Роби добрі вчинки без очікування винагороди, а з розумінням, що одного дня хтось може зробити те ж саме для тебе». Це слова принцеси Діани, які абсолютно актуальні та правдиві.

10) Будь ввічливим. Хоча ввічливість не є показником доброти, вона демонструє нашу повагу до співрозмовників. Бути ввічливим – це своєрідний спосіб отримання уваги та висловлення думки. Наприклад, замість того, щоб сказати «Це несправедливо», скажи:«Я здивований!» або замість «Це не те, що я сказав» спробуй:«Дозволь мені пояснити по-іншому». Роби компліменти та справді думай так.

11) Покажи доброту через любов до тварин та навколишнього світу. Любов та турбота про тварин – це доброта у дії. Так само як доброта до світу, який підтримує та годує нас.

12) Трансформуй своє життя. Зміни способу життя та бачення світу можуть нас лякати. Але через доброту ми змінюємо світ. Доброта надає всьому гідності.

Тож давайте спробуємо бути добрим до всіх і всього. Відкриємо свої серця до добрих вчинків і розпочнемо це зараз.
 

Переклад: Анастасії Фінюк
Матеріал на основі:

http://www.wikihow.com/Be-Kind
http://www.lifevestinside.com/about-us/mission/
 

Контакти

  • https://gurt.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.