bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

62% безхатченків опинилися на вулиці не зі своєї вини
30.09.2013

Ми вирішили провести у нашому центрі невелике соцопитування. Ми запитали у людей, які прийшли сьогодні у денний центр допомоги «Стефанія», хто з них залишився бездомним зі своєї вини (алкоголь, наркотики, розгульний спосіб життя), хто з вини батьків/дітей, а кого обвели навколо пальця аферисти. І ось що з’ясувалося…

У загальному залі зібралося близько 200 осіб. Ми ставили питання і просили підняти руки тих, хто підходив під опис їх долі. Отже, 32% бездомних людей відповіли, що потрапили в настільки скрутне становище з вини своїх рідних і близьких, члени їх сім’ї без сорому і совісті, вирішили забрати майно близької людини, яка повністю їм довіряла.

Прокоментувала свою ситуацію бездомна Лідія Степанівна: «Мене виселила моя сестра. Після смерті нашої матері вона переоформила квартиру на своє ім’я. Після чого переїхала в інше місто разом з чоловіком і дітьми. Цю квартиру вони здають. Як так вийшло, сама не знаю. Була вся в турботах, сестра вмовила мене підписати якісь документи. Я, повністю довіряючи їй навіть не замислювалася, просто підписала і забула».

Ще, 27% опитаних потрапили на вулицю через аферистів. Звичайний договір купівлі\продажу квартири, стандартний нотаріус, буденна ситуація, але, на жаль, не той бажаний результат. Усі думають, що побачити афериста дуже легко і що сам відразу вирахує таких . Але на ділі все набагато складніше. У них все прораховано до дрібниць. Підсовують «своїх» нотаріусів, своїх юристів, та ще роблять це так, що ти сам на них виходиш і сам робиш вибір.

Ось що сказала Валентина Миколаївна, яка стала бездомною саме через аферистів: «Були борги, вирішила продати квартиру. Минуло все нормально, підписали договір, завірили у нотаріуса. Гроші вирішили перевести на рахунок в банку. Через тиждень ніяких грошей так і не з’явилося. Телефон вимкнений».

І таких схожих історій повно на кожному кроці.

З місць позбавлення волі повернулися і не були прийняті родиною 3 % присутніх сьогодні безхатченків. Так вони були виставлені на вулицю, без підтримки рідних, друзів, знайомих. Всі від них відвернулися, навіть не бажаючи подивитися, чи виправилися вони .

Решта 38 % людей були змушені жити на вулиці по більш різноманітним і непередбачуваним обставинам. Одні приїхали на заробітки і потрапили в скрутну ситуацію, інші пішли з дому, бо не могли більше терпіти знущання з боку рідних, ще комусь довелося віддати своє майно на погашення боргів… і таких найрізноманітніших ситуацій повнісінько. У кожного своя історія. Свій шлях .

Від гірких думок і складних умов життя, у безхатченків на вулиці з’являються залежності. Алкоголь, саморобні наркотики… все це дозволяє їм забутися, хоча б на час. І їм це починає подобатися. Стан небуття. І такий стан довго тривати не може. Хвороби, бійки, залежність приводить їх до кінця життєвого шляху. І вони падають у прірву. Центр денної допомоги «Стефанія» робить все можливе щоб вберегти їх від такого фіналу.

Якщо Ви бажаєте передати теплі речі, продукти, допомогти в фінансами або ж хочете приєднатися до нас в якості волонтера - приходьте в денний центр допомоги «Стефанія». Ми знаходимося за адресою: м. Київ, провулок Лобачевського 8А .

Більш детальну інформацію дивіться на сайті: http://socpartnerstvo.org/, або ж телефонуйте за телефоном: ( 044) 591 54 44.

Контакти

  • http://socpartnerstvo.org/
  • (044) 591 54 44

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.