bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Адміністративні послуги в Криму перевірять на доступність для інвалідів
25.09.2013

У Криму 85% будівель громадського користування не пристосовано до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. Про це 24 вересня в Сімферополі заявили учасники громадського обговорення, яке провела Кримська республіканська організація захисту прав інвалідів “Надія” за підтримки програми “Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду “Відродження”.

За словами фахівців, така непристосованість майже повністю виключає участь людей з обмеженими фізичними можливостями в суспільному, політичному житті чи підприємницькій діяльності, обмежує інші права та свободи.

Проблема є актуальною довгі роки – всупереч вимогам законодавства й обіцянкам посадовців різних рівнів. У межах проекту “Забезпечення вільного доступу до адміністративних послуг для людей з обмеженими фізичними можливостями” планується не тільки зафіксувати стан справ на сьогодні, а й зрушити з мертвої точки вирішення цих питань”, – зазначив голова організації “Надія” Олег Соколов.

За інформацією активістів, моніторинг об’єктів надання адміністративних послуг на предмет їх доступності для інвалідів – тільки перший етап роботи. Надалі планується розпочати роботу з місцевими органами влади задля усунення виявлених недоліків. Крім того, в межах проекту заплановано створити онлайн-карту архітектурної доступності.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.