bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громади Сходу України продовжують вчитися грати за «новими правилами»
24.09.2013

17-18 вересня ДМГО «Альянс» відбувся тренінг «Використання громадського моніторингу органів державної влади для досягнення змін у суспільстві» у рамках проекту «Нові правила, нові інструменти - зміцнення громадських рад та коаліцій для поліпшення взаємодії з місцевими органами влади».  

Метою проекту є здійснення заходів спрямованих на підвищення експертного потенціалу громадських організацій та їх неформальних об’єднань – коаліцій, мереж, громадських рад, та ін..

У тренінгу взяли участь представники  коаліцій, мереж, громадських рад, цих структур з Донецької, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Під час тренінгу учасники дізналися про основні інструменти моніторингу, навчилися здійснювати аналіз інформації, отримали знання з правил підготовки звіту про моніторинг.

«Я вже маю значний досвід у проведенні моніторингів. Тренінг допоміг мені упорядкувати та систематизувати мої знання. Я отримав чіткий перелік методів, структуру аналітичного звіту, Тепер думаю, що буду проводити моніторинги більш ефективно», - поділився своїми враженнями від тренінгу Олег Конотопцев, експерт-аналітик Харківської обласної громадської організації «Фонд місцевої демократії».

«Завдяки знанням отриманим на тренінгу, тепер я можу самостійно проводити моніторинги. Це мені знадобиться у роботі в студентському самоврядуванні і в роботі молодіжної ради», - коментує координатор проектів ВГО «Сильна Україна» Софія Манделова.

 «Практичний модуль дозволив подивитись як все працює на практиці. У мене була можливість проявити себе, дізнатися як дійсно працює структура держреєстру, як люди себе поводять у чергах, як можна «скоріше» вирішити питання. Для мене було дуже важливо взяти у цьому участь, оскільки моя організація збирається провести адвокасі кампанію з захисту прав підприємців» - говорить Інна Панова, прес-секретар Харківської обласної громадської організації «Асоціація приватних роботодавці».

« Дуже корисним було практичне завдання, яке дозволило зрозуміти що, як, яким чином шукати та використовувати. Особливо запам’яталися враження учасників, які увійшли до групи, що проводили проводила роботу «в полі». Як до них відносилися в держреєстрі, що вони побачили, як реально все працює», - прокоментував Родіон Свищ, керівник міжнародних проектів ВГО «Сильна Україна».

Фото тренінгу можна переглянути тут

Нагадаємо, що проект проводиться за рахунок коштів фонду NED (TheNationalEndowmentforDemocracy ).

Нагадаємо що проектом «Нові правила, нові інструменти - зміцнення громадських рад та коаліцій для поліпшення взаємодії з місцевими органами влади» передбачена серія тренінгів за наступними темами: створення діючих мереж (коаліцій) і громадських рад  та підтримка їх ефективної діяльності, використання моніторингових стратегій для досягнення змін у суспільстві і отримання результатів, проведення адвокасі компаній, розбудова громадської підтримки.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.