bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В судовій справі проти Transparency International Україна виникла підозра на підробку
16.09.2013

12 вересня в Печерському районному судім. Києва відбувся розгляд справи проти виконавчого директора Transparency International Україна Олексія Хмари стосовно проведення мирного зібрання на вул. Банкова. Суддя Юлія Фаркош виявила суттєві невідповідності в протоколах, що були надані суду та Олексію Хмарі. Вона винесла рішення, що їх не можна визнати доказом, а значить - неможливо ухвалити судове рішення. Протоколи були відправлені назад міліціянтам для з’ясування обставин, не зважаючи на те що процесуальні строки давно вийшли.

За словами Олексія Хмари згадки про частину порушеної статті та про понятих, що начебто були присутні під час обшуку містяться лише в примірнику протоколу міліції, але не в його: «Я заповнював в протоколі пояснення. Решту - дільничний. Виявилось, що деякі дані з’явились у протоколі міліції вже після вручення мені мого примірника. Це або службова недбалість, або підробка».

На думку Transparency International Україна, дана судова справа, яка була порушена внаслідок проведення мирної акції «Пробий стіну бюрократї» - яскраво демонструє рівень «прозорості» української бюрократії і являється свого роду символом безладу, який царює в державній владі.

Нагадаємо, що 24 липня 2013 року Transparency International Україна провела театралізовану акцію «Пробий стіну бюрократії» під Адміністрацією Президента, де на виконавчого директора було виписано адмінпротокол.

 

Контакти

  • Ольга Тимченко 0503529618

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.