bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ЦПСА оцінить переліки службової інформації у співпраці з центральними органами влади
06.09.2013

ЦПСА звернувся із листами про співпрацю до секретаріату кабміну, Держкомтелерадіо, Адміністрації Президента, офісу Уповноваженого ВР з прав людини, Асоціації малих міст та Асоціації міст.

«Ми сподіваємось, що вони долучаться до нашої ініціативи щодо переліків ДСК і разом ми зможемо напрацювати якісні алгоритми для аналізу. Рекомендації ми напрацюємо з урахуванням їхньої думки, а вони підтримають нас своїм авторитетом, коли ми будемо розсилати ці рекомендації до місцевих органів влади», – прокоментувала Дарія Слизьконіс, експерт ЦПСА з доступу до публічної інформації.

Центр Політичних Студій та Аналітики надіслав 100 запитів в органи влади і місцевого самоврядування щодо переліків інформації з грифом «для службового користування. Проект реалізується за підтримки Програми розвитку ООН спільно з офісом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Нагадаємо, що після набуття чинності ЗУ «Про доступ до публічної інформації» органи державної влади і місцевого самоврядування затвердили переліки інформації для службового користування. Службова інформація належить до публічної інформації з обмеженим доступом.

За законом, переліки відомостей, що становлять службову інформацію не можуть бути обмеженими у доступі.

Отримавши інформацію про такі переліки експерти ЦПСА проаналізують законність їх формування і направлять органам влади і місцевого самоврядування рекомендації.

Всі охочі можуть приєднатися до моніторингу. З приводу співпраці в рамках кампанії звертайтеся до координатора проекту Дарії Слизьконіс [email protected] 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.