bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадський аналіз антикорупційного законопроекту
02.09.2013

Міністерством юстиції України у серпні 2013 року підготовлено законопроект щодо внесення змін до законодавства, спрямованих на врахування рекомендацій експертів Європейської Комісії в частині удосконалення правового регулювання у сфері запобігання та протидії корупції.

Аналізуючи законопроект, в цілому слід зазначити, що він враховує рекомендації GRECO (Групи держав проти корупції), що були надані в рамках спільних Першого та Другого раундів, а також Третього раунду оцінювання. Законопроект ґрунтується на основних зауваженнях експертів Європейської Комісії та пропонує низку новацій, зокрема в частині фінансового контролю за майновими деклараціями службовців та підвищення відповідальності юридичних осіб приватного права за корупційні діяння.

Натомість, ряд норм законопроекту містять низку термінологічних суперечностей та можуть трактуватись як корупціогенно місткі. Саме тому Transparency International Україна пропонує короткий аналіз ключових викликів розробленого законопроекту та можливі пропозиції із їх вирішення.

Ключові пропозиції надано стосовно здійснення фінансового контролю за майновими деклараціями державних службовців та щодо підвищення кримінальної відповідальності юридичних осіб. Детально з ними можна ознайомитися на сайті.

Контакти

  • Ольга Тимченко
  •  0503529618

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.