bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Генплани міст Закарпаття надійно зберігають в архіві облдержадміністрації
29.08.2013

У разі необхідності з генпланами усіх населених пунктів Закарпатської області можна ознайомитися в управлінні містобудування та архітектури місцевої обласної державної адміністрації. Про це у своєму листі Закарпатському Громадському Центру повідомив начальник управління Микола Пігуляк.

Як зазначає чиновник, в обласному управлінні передбачено спеціальне приміщення, де за потреби можна ознайомитися з усіма необхідними матеріалами генпланів населених пунктів Закарпаття. Про можливості доступу до містобудівної документації можновладці вирішили повідомити громадських активістів лише після того як минулого тижня Мінрегіон України зобов’язав обласні адміністрації надати звіт з цього питання.

«Цілий рік ми зверталися до міських і селищних рад з проханням надати можливість ознайомитися з генпланами, а інформація, як виявилося, компактно перебуває у архіві обласного управління архітектури та містобудування. Це дивно, але жодна міська рада області не згадала про цей архів у відповідях на наші інформаційні запити», - говорить Володимир Феськов, голова Закарпатського Громадського Центру, координатор моніторингу доступності генеральних планів у Закарпатській області.

«Тепер ми маємо намір взяти участь у засіданні колегії при управлінні містобудування та архітектури Закарпатської ОДА. Хочемо обговорити змістовність документів щодо доступності містобудівної документації у області, які облдержадміністрація надавала Мінрегіону України. Маю підозру, що інформація не зовсім відображає реальний стан речей», - ділиться планами подальшої роботи правозахисник.

Контакти:

Бондар Аліна
Східноукраїнський центр громадських ініціатив
http://totalaction.org.ua/
FB 
тел. 099 932 36 73
e-mail: [email protected]

Моніторинг доступності генеральних планів населених пунктів Закарпатської області проходив у рамках проекту «Через доступ до генпланів – до містобудування без корупції: мережа громадянської дії», що був реалізований Східноукраїнським центром громадських ініціатив разом із регіональними партнерами за підтримки Програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду Відродження.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.