bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

1,5 мільйони гривень на створення «Міста своїми руками»
26.07.2013

У містах сходу України визначені переможці Конкурсу міні-грантів «Місто своїми руками». Метою проведення Конкурсу є сприяння розвитку громадської активності та підтримка ініціатив мешканців, спрямованих на вирішення місцевих проблем територіальних громад. Міні-гранти на втілення цікавих ідей отримали громадські ініціативні 13 міст присутності енергетичної компанії ДТЕК: Курахове, Зугрес, Кіровське, Добропілля, Моспіно (Донецька область), Енергодар (Запорізька область), Зеленодольск, Павлоград, Першотравенськ, Тернівка (Дніпропетровська область), Щастя, Свердловськ, Ровеньки (Луганська область).

 Організаторами Конкурсу міні-грантів виступили міські ради за фінансової підтримки компанії ДТЕК. Адмініструє Конкурс Спілка громадських організацій «Фундація Локальних Ініціатив Донеччини» (СГО «ФЛІД»). 

За словами координатора проекту від Адміністратора Конкурсу Спілка громадських організацій «ФЛІД» Світлани Ткаченко, всього на Конкурс прийшло 222 проектні заявки на загальну суму близько 4 мільйонів гривень. Переможцями стали та отримали фінансову підтримку 74 проекти. «Підтримані проекти в основному спрямовані на поліпшення благоустрою – встановлення дитячих та спортивних майданчиків, реконструкцію асфальтного покриття, фонтанів та благоустрій парків. З найбільш нетипових проектів, підтриманих в рамках Конкурсу, є обладнання класу в Зеленодольській школі №2 для проведення занять зі «Швачної справи». Крім того, в позаурочний час там будуть проводити майстер-класи для мешканців міста. Взагалі, Конкурс викликав неабияку зацікавленість в активних мешканців. З кожно міста ми отримували велику кількість творчо підготовлених проектних заявок. Лідерами по кількості проектних заявок стали мешканці м.Добропілля та м.Кіровське. З цих громад ми отримали на Конкурс більше 30 проектних заявок. В кожній з громад визначені переможці Конкурсу, від 5 до 10 проектів», - розповідає пані Ткаченко.

 Оцінювали проекти Конкурсні комісії, які були створені в кожному місті. До їх складу увійшли представники місцевої влади, фахівці підприємств ДТЕК, лідери громадської думки в містах, представники Адміністратора Конкурсу СГО «ФЛІД».

 Компанія ДТЕК інвестує в Проект близько 1,5 млн.грн. Окрім грошей від бізнес-структури кожна ініціативна група вносить у реалізацію проекту й свій особистий внесок. За умовами Конкурсу він повинен бути не менш 10% від суми проекту, але в деяких проектах він складає і 30, і 80 відсотків. Втілення всіх проектів-переможців має закінчитися до листопада місяця.

 Довідка:

Проект «Місто своїми руками» реалізується в рамках затвердженої Стратегії соціального партнерства компанії ДТЕК та міст присутності компанії на 2013-2015 р.р.

Головна мета Проекту - сприяння розвитку громадської активності та підтримка ініціатив, спрямованих на вирішення місцевих проблем.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.