bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Механізми громадського контролю за використанням бюджетних коштів
19.07.2013

Як можна протидіяти корупції?

Впевнені: шлях лише один. Профілактика корупційних дій. Як це зробити? Ми пропонуємо метод загальної участі у вакцинації усіх елементів Системи. На всіх рівнях прийняття владних рішень. Від міністерства до сільської ради. Для цього необхідно мати мережу фахівців – людей, які знають проблему і вмотивовані щось змінювати.

В ідеалі це - мережа людей, які можуть впливати на процес підготовки, прийняття та впровадження (контролю) управлінських рішень.

Пропонуємо Вашій увазі навчальний посібник для лідерів, які здійснюють зміни «Механізми громадського контролю за використанням бюджетних коштів», розроблений авторським колективом Сумської обласної громадської організації «Бюро аналізу політики» в рамках проекту ВБФ «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій» «Посилення спроможності громадянського суспільства здійснювати громадський контроль за державним фінансуванням та реформуванням системи соціальних послуг для забезпечення сталості системи комплексних послуг з профілактики та лікування ВІЛ/СНІДу, догляду і підтримки» за фінансової підтримки ВБО «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» в рамках реалізації проекту «Побудова життєздатної системи комплексних послуг з профілактики та лікування ВІЛ/СНІДу, догляду та підтримки для уразливих груп та ЛЖВ», підтриманого Глобальним Фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Навчальний посібник стосується основи основ Системи - бюджетів. Адже фінанси – це кров будь якої Системи. Як формуються бюджети? Як розподіляються кошти за програмами? Як вони витрачаються і хто саме їх витрачає? Врешті решт – в який мікроскоп це побачити і як зробити правильний аналіз.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.