bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зелена книга української благодійності
16.07.2013

Сьогодні благодійність в Україні – це невід’ємна частина життя суспільства і діяльності бізнесу, дієвий механізм допомоги громаді. Але при тому, що благодійний сектор має достатньо здобутків і напрацювань, він і досі залишається малодослідженим. Більше того – поняття, механізми і нормативна база благодійної діяльності неоднозначно сприймаються і невірно трактуються переважною більшістю громадян, а подекуди й самими благодійниками.

З 2011 року Асоціація благодійників України спільно з Інформаційно-аналітичним центром «Громадський простір» проводить узагальнення, систематизацію та аналіз основних тенденцій розвитку благодійності в Україні. Минулого року результати цієї роботи були покладені в основу «Річного звіту про стан розвитку благодійності в Україні – 2011», який викликав широкий резонанс у благодійному середовищі. У нинішньому році організатори продовжили досліджувати основні тенденції і проблемні зони української благодійності.

У кінці червня 2013 року Асоціація благодійників представила труд, який не має аналогів в Україні, – «Зелену книгу української благодійності».

Це документ, що містить значний масив інформації щодо сьогоднішнього стану (2012 рік) у сфері української благодійності та має на меті розпочати процес суспільних консультацій щодо шляхів розвитку благодійності в Україні. В основу Зеленої книги покладені результати дослідження «Стан розвитку благодійності в Україні – 2012», яке проводилося у квітні-травні 2013 року. Організатори залучили 57 експертів у сферах благодійності, волонтерства, корпоративної соціальної відповідальності, відомих громадських діячів, журналістів, підприємців, науковців. Склад експертів є фахово і територіально репрезентативним, коректно представляє існуючі у середовищі суб’єкти благодійності.

Зелена книга, з одного боку, поєднує дворічний досвід створення Річного звіту про стан розвитку благодійності, з іншого – запроваджує новий формат публічного аналізу і моніторингу благодійного середовища. У практиці Євросоюзу Зелена книга – це документ, який містить аналіз стану у визначеній суспільній сфері і має на меті ініціювати з обумовленої тематики громадське обговорення. Як правило, факти, викладені в Зеленій книзі, постають в основі офіційної Білої книги, де результати суспільної дискусії вже узагальнені у формі практичних рекомендацій та пропозицій.

Асоціація благодійників України пропонує вашій увазі «Зелену книгу української благодійності». Упорядники сподіваються, що представлена в ній інформація спонукає до публічного обговорення і вироблення суспільної думки, як зробити благодійність ще більш системною та ефективною.

Контакти

  • Асоціація благодійників України
  • тел (044) 537-12-80

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.