bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кримське СБУ змусило міськраду Сімферополя приховувати від громадян Генплан
15.07.2013

Управління СБУ в Криму змусило Сімферопольську міську раду накласти гриф «ДСК» на основне креслення Генплану, схему магістралей, опорний план, схему електропостачання, схему тепло- і газопостачання та інші. 

Донедавна Сімферополь був одним із небагатьох міст України, де гриф «Для службового користування» був знятий з більшості матеріалів Генплану. Проте на початку цього року своїм розпорядженням Управління СБУ в Криму змусило міську раду накласти гриф «ДСК» на основне креслення Генплану, схему магістралей, опорний план, схему електропостачання, схему тепло- і газопостачання та інші. Свої дії працівники СБУ обґрунтували тим, що великомасштабні картографічні матеріали, на яких розроблено Генплан, Рада міністрів АРК вирішила вважати службовою інформацією.

Про таке рішення спецслужби представники Східноукраїнського центру громадських ініціатив дізналися у ході судового процесу за розсекречення Генплану Сімферополя, який громадська організація веде проти міської ради міста.

 «Дії Кримського СБУ виглядають вкрай підозрілими. Плани міст у масштабах 1:5000 та 1:10000 вже давно ні для кого не є таємницею. Будь-хто їх може легально придбати, зокрема у мережі Інтернет. Експертна комісія провідного державного інституту проектування міст «Діпромісто» визначила, що інформації з обмеженим доступом на відкритих частинах Генплану Сімферополя не має. Саме тому проектний інститут і визнав  їх відкритими. Можу лише здогадуватися чому працівники СБУ змушують міську раду порушувати Закони «Про регулювання містобудівної діяльності» та «Про доступ до публічної інформації» і втаємничувати Генплан. Це схоже на перевищення службових повноважень або свідоме створення умов для корупції у земельній та містобудівній сфері»,  -    оцінює ситуацію Володимир Щербаченко, головаСхідноукраїнського центр громадських ініціатив«Найближчими днями ми надішлемо скаргу Голові СБУ з проханням перевірити мотивацію дій його кримських підлеглих та правомірність їх дій», - зазначає він.

Контакти:

Бондар Аліна
Східноукраїнський центр громадських ініціатив
FB
тел. 099 932 36 73
e-mail: [email protected]

Контакти

  • http://www.cityplan.in.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.