bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Харкові дітям подарували «Радість руху»
12.07.2013

11 липня 2013 року в Харкові відкрився  реабілітаційно-ігрового комплекс  «Радість руху» для дітей з важкими фізичними вадами розвитку. Даний проект реалізовано спільно Харківським Центром реабілітації інвалідів та членів їх родин «Право вибору», та телеком оператором «Київстар». Завдяки цій ініціативі, юні харків’яни, що мають порушення зору, мовлення, обмеження функцій опорно-рухомого апарату, отримали унікальний реабілітаційний майданчик, де вони зможуть займатись фізичними вправами та іграми, засвоювати різноманітні навички, проводити своє дозвілля змістовно і з користю.

Валентина БУТЕНКО, директор Харківського Центру реабілітації молодих інвалідів і членів їх родин «Право вибору»:

«Всупереч розповсюдженій думці, більшість дітей з важкими порушеннями фізичного розвитку є дуже розвинутими інтелектуально та емоційно. Вони мають усі шанси стати успішно соціалізованими і повноцінними громадянами нашого суспільства. Однак, для їх розвитку потрібні спеціальні умови, що відповідають сучасним вимогам реабілітології.  Наш  новий проект «Радість руху» повністю відповідає цим вимогам».

Лариса БОЛГОВА, директор Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради:

«Протягом 8 років центр «Право вибору» залишається єдиною у Харкові та області громадською організацією, яка опікується комплексною реабілітацією дітей з обмеженнями зору, а також діток з проблемами опорно-рухового апарату. Важливо відмітити, що реалізація інноваційних проектів центру здійснюється також завдяки участі соціально-відповідального бізнесу».

В’ячеслав СТЕРИН, директор Харківської філії «Київстар»:

«Ми в «Київстар» хочемо, щоб дітям з особливими потребами у розвитку були доступні найкращі світові розробки в галузі психофізичної реабілітації та корекції розвитку. Комплекс «Радість руху», який створений за підтримки нашої компанії, дозволить маленьким відвідувачам центру компенсувати недоліки опорно-рухового апарату, набути навичок орієнтування в просторі, та зробить життя цих дітлахів більш цікавим, та насиченим іграми та рухом».  

Комплекс «Радість руху» є авторською розробкою спеціалістів центру і складається з укритого павільйону площею 35 кв. метрів і семи модулей, призначених для розвитку вестибулярної системи дитини та орієнтації у просторі, тактильних навичок та дрібної моторики, стимулювання мовного апарату, тощо.  Це- перший і єдиний в Харкові реабілітаційно-ігровий комплекс такого типу. Роботи над створенням ігрового реабілітаційного комплексу тривали два місяці.

Довідка про благодійні  ініціативи «Київстар» :

Всеукраїнська  благодійна  ініціатива  «Київстар» «Для людей, для країни!» направлена на допомогу  тим, хто найбільше цього потребує – дітям з інваліністю і дітям-сиротам, ветеранам та лінтім людям.  Щороку «Київстар» дарує святкові концерти до Дня Перемоги і надає можливість ветеранам безкоштовно спілкуватись з фронтовими друзями і близькими в Україні та інших країнах . Протягом 10 років  «Київстар» системно допомагає  10 000 дітей з проблемами здоров’я і дітям-сиротам у 65 підшефних  інтернатах та дитячих  будинках у Києві та регіонах, створюючи  можливості для їх розвитку і соціалізації.  Завдяки піклуванню  компанії, понад 5 000 людей з проблемами слуху та мови у 24 містах України отримали можливість безкоштовних  SMS-викликів служб допомоги. У соціальних та благодійних ініціативах «Київстар» добровільно беруть участь сотні співробітників компанії.  

Довідкапро Харківський центр реабілітації молодих інвалідів і членів їх родин  «Право вибору»:

Харківська  громадська організація Центр реабілітації молодих  інвалідів і членів  їх родин  “Право вибору” створена 7 липня 2002 року. Наразі організація об’єднує понад 100 молодих інвалідів. Члени організації – діти з важкими  порушеннями зору та обмеженими фізичними можливостями, випускники спеціальних школ-інтернатів, студенти, аспіранти, що мають обмеження по здоров’ю, але ведуть активний спосіб життя.  Один з головних напрямків роботи  Центру – психолого-педагогічна реабілітація інвалідів, підтримка творчо обдарованої молоді, допомога у працевлаштуванні.   Центр “Право вибору” має позитивний досвід реалізації соціальних проектів для людей з обмеженими можливостями  здоров’я, входить у соціальну мережу міста. За десять років існування організація реалізувала понад 15 інноваційних соціальних проектів, 4 з яких - за підтримкою благодійних фондів.

Контакти

  • Центр«Право вибору»
  • Володимир Носков
  • тел. (096)343-5555
  •  750-96-62
  • e-mail: [email protected] Менеджер зі зв’язків з громадськістю Харківської філії «Київстар» Світлана Немиро
  • тел. +38 (067) 570-60-48
  • (057) 727-00-48
  • e-mail: svetlana.nemiro@k

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.