bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зеленодольськ економитиме на опаленні 400 тисяч грн. щорічно
11.07.2013

У Зеленодольську на Дніпропетровщині розпочато монтаж близько 600 метрів трубопроводу теплових мереж, що забезпечує теплом майже 15 тисяч мешканців міста. Отже, з початком нового опалювального сезону місто вже не буде втрачати тепло через застарілу тепломережу. Це дозволить не тільки економити кошти місцевого бюджету, а й значно зменшити негативний вплив на довкілля. 

Ця робота є частиною спільного проекту Зеленодольської міської ради, Дніпропетровської обласної ради та Фонду Східна Європа (ФСЄ). До того як приступити до заміни труби, ФСЄ та місцева влада провели енегроаудит міських тепломереж та всіх об’єктів соціальної інфраструктури (шкіл, садків, лікарні та ін). Також експерти проаналізували ефективність використання ресурсів у бюджетних установах міста та  встановили програмне забезпечення, що буде контролювати використання енергії. Крім того, на основі отриманих результатів вже розроблено програму “Енергозбереження м. Зеленодольська на 2013 – 2016 роки“.

«До початку реалізації проекту навколо старої теплотраси навіть узимку зеленіла трава, при цьому втрати тепла на шляху до квартир мешканців були невиправданими. За розрахунками експертів проект окрім економічного ефекту, матиме й екологічний. Сподіваємось, що місто не зупиниться на досягнутому», - зазначив Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях.

У найближчих планах проекту  - запровадження автоматичної системи контролю та регулювання температури теплоносія у міському теплорозподільчому пункті. Водночас інформаційна кампанія, що стартує незабаром, розповідатиме населенню про переваги застосування індивідуальних теплових лічильників.

Для реалізації проекту ENPI/2011/281-298 «Партнерство для покращення енергоефективності у Зеленодольську» Європейський Союз в рамках програми «Підтримка заходів з енергоефективності у малих містах України» надав 2 млн. грн. До фінансування також долучилися український бізнес та органи місцевого самоврядування. Так, близько 200 тис. грн. надано компанією ДТЕК, яка підтримує ще кілька проектів Фонду з покращення енергоефективності.  Дніпропетровська обласна рада та Зеленодольська міська рада виділили ще 400 тисяч грн. з місцевих бюджетів.  Більше про проект тут.

За детальною інформацією звертайтесь, будь ласка, до Катерини Копчук, менеджера зі зв’язків з громадськістю Фонду Східна Європа за телефоном (+380-44) 200-38-24, або [email protected].

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.