bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародний молодіжний обмін «Досвід молоді для збалансованого розвитку» відбувся
11.07.2013

З 29 червня до 7 липня 2013 у м. Києві відбувся міжнародний молодіжний обмін під назвою «Досвід молоді для збалансованого розвитку».

У сучасному світі термін «Сталий розвиток» став доволі широко й часто застосовуваним терміном, але насправді це дещо більше, це те, що може стати основою для вирішення безлічі взаємопов’язаних глобальних проблем, таких як нетерпимість, бідність, нерівність, голод і проблеми навколишнього середовища. Молоді люди зі всього світу зацікавлені та залучені у процес становлення сталого розвитку та реалізації його принципів. Головною своєю метою сталий розвиток передбачає «задоволення потреб нинішніх поколінь без шкоди для можливостей майбутніх поколінь задовольняти свої власні потреби».

Команда кожної країни була представлена 6-7 учасниками. На чолі угорської команди стояв Йожеф Кадар – голова угорської НУО «Око Урбана», на чолі української – голова Черкаського обласного осередку НМЦ «Екологічні ініціативи» Сергій Шмиголь, на чолі азербайджанської – представниця молодіжної громадської організації «Ірелі» Айден Алієва, на чолі молдовської – представниця молодіжної громадської організації «Gutta-club» Оксана Юзу, а на чолі турецької команди – Айшегюль Налчаджи з Молодіжної асамблеї Стамбулу.  

Під час проекту відбулись засідання у Верховній Раді та Міністерстві молоді та спорту України, відвідування парку імені Заріфи Алієвої, що у місті Ірпінь біля Києва, з подальшим розвішуванням у ньому годівничок, відвідування Національного ботанічного саду імені М.М.Гришка, де була проведена екскурсія. Учасники проекту відвідали молодіжний центр Спілки азербайджанської молоді в Україні, а також взяли участь у різноманітних семінарах, тренінгах та зустрічах з представниками урядових і неурядових структур нашої держави.

Загалом проект тривав 7 днів. Завдяки міжкультурному вечору, який відбувся на 2-ий день проекту, учасники мали змогу познайомитися з культурою, кухнею, а також традиціями інших держав і народів, представниками яких були самі учасники проекту. Однією з важливих тем, яка обговорювалася під час проекту, це проблема мирного врегулювання «заморожених» військових конфліктів у світі, тобто таких, які ще й досі не є врегульованими: Придністров’я, Нагірний Карабах, Кіпр.

Окрім того, майже щодня відбувалися презентації країн, які були представлені на проекті, а також молодіжних громадських організацій, які представляли учасники з цих країн. Наприкінці молодіжного обміну кожна з команд-учасниць за результатами проекту склала резолюцію, яка буде направлена органам влади всіх країн-учасників проекту, а також була нагороджена іменними сертифікатами учасників проекту.  

Контакти

  • Оксана Алієва
  • Голова Правління НМЦ “Екологічні ініціативи”
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.