bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Сільські вчителі та громадські активісти допоможуть вам врятувати свою школу від закриття
03.07.2013

На початку липня 2013 року Східноукраїнський центр громадських ініціатив випустив у світ брошуру, що покликана допомогти мешканцям малих громадах запобігти ліквідації власних шкіл.

Видання створене у рамках проекту «Разом до збереження та розвитку освітніх послуг у малих громадах» і узагальнює досвід вдало впроваджених адвокасі-ініціатив на користь збереження загальноосвітніх навчальних закладів. Брошура містить історії успіху та практичні матеріали команд активістів, учасників проекту, Харківської, Донецької та Луганської областей. Вона описує приклади діяльності чотирьох громад Сходу України, що за декілька місяців змогли вберегти свої школи від закриття та посприяли їх подальшому розвитку. Описані як стратегічні плани, так і тактичні дії реалізаторів адвокасі-ініціатив.

Видання містить історії успіху ініціатив  «Громада для освіти» (с. Златоустівка, Волноваський район, Донецька область), «Стартуємо впевнено разом!» (Пролетарський район, м. Донецьк), «Зміна ступеня школи або її ліквідація – тільки за результатами місцевого референдуму» (с. Денежникове, Новоайдарський район, Луганська область) та «Збережемо нашу школу» (с. Нова Чернещина, Сахновщинський район, Харківська область). Брошура розповідає як домогтися бажаного результату, об’єднавши зусилля громад, залучившись підтримкою органу місцевого самоврядування, використовуючи у своїй роботі допомогу журналістів.

Нове видання буде цікавим менеджерам освіти, педагогам, батькам учнів, мешканцям територіальних громад, студентам, громадським лідерам.

За необхідності освітяни та представники громадських організацій з сільської місцевості та малих промислових міст, можуть замовити посібник, надіславши листа-заявку (зазначивши свої ПІБ, назву школи/організації, повну поштову адресу і у двох-трьох реченнях описати для чого потрібна ця брошура та як плануєте використовувати) на електронну адресу: [email protected] або поштою на адресу: СЦГІ, 30-й квартал 2/14, м. Луганськ, 91005. 

Створення даного видання стало можливим завдяки фінансовій підтримці Програми «Громадянське суспільство та належне врядування»Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

  • http://www.cityplan.in.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.