bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Більшість ОСН Луганщини не фінансуються із міського бюджету
26.06.2013

ГО «Громадська ініціатива Луганщини» вирішила з’ясувати стан фінансування ОСН Луганської області. Організація направила запити до міських рад та зробила аналіз отриманих відповідей.

З відповідей 11 рад стало відомо, що на розвиток самоорганізації населення на відповідних адміністративно-територіальних одиницях взагалі не виділяється бюджетних коштів.

Лише 7 рад фінансують свої ОСН, але у більшості випадків це лише відшкодування витрат, пов’язаних із діяльністю органів самоорганізації населення (утримання приміщень, оплата канцелярії, тощо).

Лише Алчевська міська рада повідомила про наявність повноцінної заробітної плати у працівників «Об’єднаного комітету органів самоорганізації населення».

Варто відмітити, що відсутність фінансування та недостатнє фінансування діяльності органів самоорганізації населення значно стримує розвиток самоорганізації населення на Луганщині та не дозволяє виконувати належним чином своїх повноважень.

Цікаво, що в ОСН відсутні єдині критерії визначення обсягу фінансування діяльності органів самоорганізації населення, а в тих населених пунктах, де органи місцевого самоврядування все ж надають фінансову допомогу, не напрацьовано єдиного механізму (порядку) виділення грошових коштів на роботу органів самоорганізації населення.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.