bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Полтавщині відкрито новий центр дозвілля для літніх людей
21.06.2013

19 червня 2013 р. – в с. Жовтневе (Полтавська обл.)  Фонд Східна Європа відкрив Центр дозвілля для літніх людей, який зможуть відвідувати понад півтисячі людей похилого віку з п‘яти сіл Решетилівського району Полтавської області. В центрі працюватимуть різноманітні гуртики та надаватимуться соціально-побутові та медичні послуги.

Фонд Східна Європа та партнери проекту провели ремонтні роботи, облаштували кімнати центру, придбали необхідне обладнання. Крім того, в Центрі буде створено Університет третього віку, започатковано роботу ансамблю, народознавчих студій та літературно-мистецьких віталень, проводитимуться екскурсії. В Центрі надаватимуться нові безкоштовні послуги, зокрема тут можна буде відремонтувати свій одяг, пройти курс лікувального масажу чи скористатися послугами перукарні.

За останні чотири роки Фонд Східна Європа створив 14 подібних центрів в України. Лише в Полтавській області на створення 5 таких центрів було спрямовано близько 1 млн. грн. Такі центри є місцем, де самотні люди отримують послуги, можуть спілкуватись, займатись улюбленою справою, брати участь у роботі численних гуртків, а також опановувати нові навички.

Віктор Лях, Президент Фонду Східна Європа, зазначив: «Це вже п’ятнадцятий центр соціальної активності, який відкрив Фонд Східна Європа за підтримки наших численних партнерів. Ми сподіваємося, що послуги, які надаватимуться в таких центрах, допоможуть літнім людям та полегшать їх повсякденне життя».

Кошти на створення центру у розмірі 211 969 грн. було надано в рамках спільної соціальної програми Фонду Східна Європа, ПАТ «Укрсоцбанк», який працює під торговою маркою UniCredit Bank та UniCredit Foundation. Програма спрямована на розвиток громад в Україні та на допомогу незахищеним групам населення у процесі їх соціальної інтеграції, а саме літнім людям та молоді, що проживають у невеликих містах  та селах Житомирської, Полтавської та Черкаської областей.

За детальною інформацією прохання звертатись до Катерини Копчук, Менеджера зі зв’язків з громадськістю Фонду Східна Європа, за тел.(044) 200-38-24/25/26/27 або e-mail: [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.