bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Рівному відбувся перший велотур бібліотеками міста!
19.06.2013

16 червня бібліотекарі, велолюбетелі, жителі і гості міста взяли участь у першому бібліотечному велотурі під назвою «Крути педалі уперед», щоб довести собі й іншим, що здорове дозвілля, яке відкриває для тебе щось нове – це те, на що справді варто витрачати свій вільний час.

Велотур «Крути педалі уперед» задумувався як захід, що покликаний розвіяти міфи про бібліотеку, як про установу, що лише надає у користування книги та розповісти громаді міста про те, що: у бібліотеках є безкоштовні інтернет та Wi-Fi; регулярно проходять квести, зустрічі з відомими людьми міста, майстер-класи та тренінги; відбуваються книжкові інсталяції; проходять курси з опанування сучасних технологій (ПК, е-читанок, планшетних пристроїв) та багато-багато іншого.

Організатори веломандрівки – бібліотеки міста Рівне та Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації – вважають, що головну мету їм реалізувати вдалося.

Маршрут велотуру пролягав через п’ять бібліотек – Рівненську обласну універсальну наукову бібліотеку (вул. Короленка, 6), філію № 9 міської централізованої бібліотечної системи (вул. С. Бандери), обласну бібліотеку для дітей на вул. Відінській, філію № 10 міської ЦБС і обласну бібліотеку для молоді, що на вул. Київській.

Під час коротких пауз, які велотуристи робили у цих бібліотеках, окрім необхідного у таку спеку відпочинку та стаканчика прохолодної води, мандрівники встигали отримати від бібліотекарів легку «перекуску» та цікаву інформацію про те, чим сучасні бібліотеки можуть «потішити» своїх користувачів. Для багатьох учасників ця інформація виявилася не тільки корисною, а й новою. Дехто ж, навпаки, тільки кивав головою і розповідав, що вже давно відкрив для себе ці нові бібліотечні послуги.

Тож організатори, вкотре, переконалися у тому, що єдина перепона, яка стоїть між сучасною людиною, яка хоче жити повнокровним життям і сучасною бібліотекою, яка може допомогти їй у цьому – те, що потенційні читачі не завжди в курсі нових бібліотечних послуг. Велотур став ще одним кроком на шляху усунення непоінформованості членів громади про можливості сучасних бібліотек.

Незважаючи на те, що тривав він кілька годин, знайомства та партнерства, які було налагоджено у ході організації продовжують розвиватися: веломагазин «RoveR» запропонував чудову ідею – здавати на прокат велотранспорт у стінах обласної бібліотеки, на що керівництво тієї радо пристало, тож будемо чекати відкриття! «Спорт для всіх», члени якого стали чи не найактивнішими учасниками велотуру пообіцяли, що ті, хто ще не встиг запишуться до найближчої бібліотеки неодмінно це зроблять, а бібліотекарі в свою чергу пообіцяли, що ця веломандрівка була першою, але не останньою у їх практиці.

Організатори висловлюють вдячність усім партнерам та учасникам, які підтримували, допомагали і надихали їх і з нетерпінням чекають нових зустрічей і нових проектів.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.