bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розпочато створення Агенцій Місцевого Економічного Розвитку в 11 містах східної України
12.06.2013

7-8 червня в Донецьку відбувся вступний навчальний семінар для 25 майбутніх працівників Агенцій Місцевого Економічного Розвитку міст Свердловськ, Ровеньки, Щастя (Луганська обл.), Добропілля, Курахово, ЗуГРЕС (Донецька обл.), Енергодар (Запорізька обл.), Павлоград, Першотравенськ, Тернівка, Зеленодольськ (Дніпропетровська обл.).

Агенції Місцевого Економічного Розвитку – це інституції, створення яких ініційовано органами місцевого самоврядування і громадою міст та підтримано компанією ДТЕК. Це неполітичні динамічні організації, діяльність яких буде спрямована на реалізацію стратегічних програм розвитку обраних територій.

Агенції створюються в рамках Програми Соціального Партнерства міст з компанією ДТЕК - трирічної стратегії співпраці компанії з усіма містами присутності. Стратегію розроблено у 2012 р. представниками громад кожного міста та експертами. Основними пріоритетами стратегії є розвиток сфери охорони здоров’я, енергоефективності, соціальної інфраструктури та бізнес-середовища у містах. Метою програми є підвищення якості життя населення на територіях присутності ДТЕК та налагодження партнерської співпраці між бізнесом, місцевою владою та громадою. Програма діє у 19 населених пунктах у 8 областях України.

Очікується, що саме Агенції Місцевого Економічного Розвитку візьмуть на себе роль каталізатора процесів розвитку у цих моно-індустріальних містах, зокрема підсилюючи своєю діяльністю спроможність органів місцевого самоврядування, а також стануть майданчиком для діалогу між бізнесом, владою і суспільством.

Семінар у Донецьку – це перший захід комплексної навчальної програми для агенцій, що проводиться Спільнотою Соціально Відповідальний Бізнес у партнерстві з ППВ Мережі Знань. Наступні заходи проводитимуться протягом літа 2013 та включатимуть практичні заняття з основних аспектів діяльності агенцій. Очікується, що уже з осені 2013 Агенції реалізують свої перші проекти розвитку у містах.

Для довідки:

ДТЕК — найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України, створена в 2005 році для управління енергетичним бізнесом групи СКМ. Підприємства ДТЕК формують повний виробничий ланцюг: від видобутку і збагачення вугілля до генерації й продажу електроенергії. На підприємствах ДТЕК у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях та у Києві працюють понад 100 тисяч осіб.

Спільнота СВБ (www.svb.org.ua) - соціальне підприємство, створене 2008 року, метою якого є сприяти вирішенню екологічних, соціальних та економічних проблем в Україні шляхом підвищення рівня соціальної відповідальності бізнесу. Спільнота СВБ – це аналітичний центр, який генерує фахові матеріали, консультує українські компанії з питань СВБ, допомагає у розробці стратегій та впровадженні операційних програм і проектів.

ППВ Мережі Знань (ppv.net.ua) – це агенція економічного розвитку,  заснована 2008 року. Мета діяльності - створення і розвиток бізнес екосистем у суспільстві, які базуються на інноваціях, незалежності, співпраці, прозорості та відповідальності. Компанія надає послуги зі стратегічного планування, створення економічної вартості, налагодження міжсекторної взаємодії та розробки та впровадження проектів розвитку. ППВ Мережі Знань адмініструє Спільноту СВБ.

Контакти

  • www.svb.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.