bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Східноукраїнський центр громадських ініціатив отримав рішення із земельних питань через суд
11.06.2013

Після більш, ніж трирічної судової тяганини Східноукраїнському центру громадських ініціатив нарешті вдалося отримати інформацію, кому і навіщо виділялися під забудову земельні ділянки у Луганську. В ході судового процесу міська рада погодилась надати понад 200 рішень щодо земельних питань, які орган місцевого самоврядування виніс у 2009 році.

Ще в 2009 році Центр надіслав до Луганської міської ради інформаційний запит про надання текстів рішень про виділення земельних ділянок під забудову та з інших земельних питань. Однак, у органі місцевого самоврядування звернення проігнорували, а запитувану інформацію не надали.

У листопаді 2009 року правозахисники оскаржили ненадання  публічної інформації в Жовтневому районному суді м. Луганськ. «Процес тривав неймовірно довго: судді не призначали дати розгляду, ігнорували наші  звернення, переносили слухання на інший час. Складається враження,  що робили усе можливе, аби затягнути винесення рішення», - коментує ситуацію юрист Центру Вадим Сабінін.

У ході одного із останніх судових засідань в травні 2013 року Луганська міськрада запропонувала добровільно надати громадським активістам запитувану інформацію. Наприкінці червня громадські активісти вже отримали на руки завірені копії рішень міської ради.

 «Дані, які ми просили надати, не відносяться до захищених і повинні надаватися без обмежень. Зловживання в земельній сфері – традиційне джерело збагачення нечистих на руку чиновників. Припускаю, що саме тому нам і не хотіли видавати відповідні рішення, адже приховування публічної  інформації – традиційна складова корупційної схеми», - коментує судове рішення голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.

«Якщо хтось із журналістів або громадських активістів захоче проаналізувати рішення міської ради та оприлюднити свої висновки – ми із задоволенням надамо отримані від міської ради матеріали. Також ми готові надати допомогу в складанні інформаційних запитів та тематичних судових позовів тим нашим колегам, які потребують такої підтримки», - продовжує правозахисник.

Контакти

  • http://www.cityplan.in.ua/
  • Бондар Аліна
  • тел. 099 932 36 73
  •  http://totalaction.org.ua/
  •  https://www.facebook.com/totalaction.org.ua
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.