bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громади сходу України почали грати за «новими правилами»
11.06.2013

6 червня у Донецьку відбувся тренінг «Як розпочати роботу в твоїй громаді та досягти успіху», який ДМГО «Альянс» провела у рамках проекту «Нові правила, нові інструменти - зміцнення громадських рад та коаліцій для поліпшення взаємодії з місцевими органами влади».

У тренінгу взяли участь представники громадських рад та різних коаліцій з східних областей України, а саме: Донецької, Луганської, Харківської та Дніпропетровської.

Під час тренінгу були використані такі методи, як “mind map”, “open space”, “world cafe”, що дозволило учасникам більш детально та поглиблено проаналізувати потреби коаліцій, мереж, громадських рад, визначити основні проблеми в громадах, де вони працюють, розробити шляхи вирішення цих проблем та здійснити попереднє планування власної діяльності.

Серед основних проблем учасники заходу назвали: небажання органів влади підтримувати та співпрацювати з НУО, тиск з боку влади на НУО та відсутність або низький рівень експертного потенціалу та активної позиції НУО, корупцію.

Крім того, учасники тренінгу визначилися з тим, що їм необхідно для того, щоб долучитися до процесу прийняття рішень, проводити адвокасі кампанії та користуватися медіа-та громадською підтримками.

Тренерами виступили Світлана Закревська, Дон Талберт та волонтери EVS проектів “ACTYVE.UA” та “NICE.UA”, для яких ДМГО «Альянс» є приймаючою організацією.

Проект проводиться за підтримки фонду NED (TheNationalEndowmentforDemocracy).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.