bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Екологічна варта» закликає українців на тиждень відмовитися від покупки пластику
10.06.2013

Громадський рух «Екологічна варта» звернулося до українців з проханням підтримати всесвітню акцію «Zero Plastic Week».

Акція проходить у всьому світі з 10 по 16 червня, і її головною метою є відмова від придбання виробів із пластику (пакетів, пляшок, контейнерів для продуктів тощо).

«Повністю відмовитися від пластику нелегко. Поліетиленові пакети, пластикові пляшки, упаковки для продуктів міцно увійшли в наш побут. Кожен з нас щомісяця витрачає гроші на десятки кілограмів пластику, який потрібен нам від 5 хвилин до 1 дня. І, здавалося б, у чому біда? Нам зручно, а після того, як непотрібним мотлох викинутий в сміттєвий контейнер, ми самі позбавляємо себе відповідальності за подальші 200 - 1000 років «життя» пластикових речей », - зазначає координатор громадського руху Максим Міхальков.

Саме тому в «Екологічній варті» також підготували для українців прості правила для поступової відмови від пластикової тари.

«По-перше, це використання багаторазових сумок. Дослідження супермаркетів, які проводить «Екологічна варта» показали, що сумки продаються практично в кожній торговій мережі. Так, вони коштують дорожче, але задумайтеся, скільки прослужить Вам така сумка і чи варто витрачати гроші кожен день на покупку пластикового пакету?

По-друге, зверніть увагу, скільки навколо товарів укладені в яскраву і красиву пластикову упаковку, єдине призначення якої бути тут же викинутої. Однак більшість продуктів можна придбати і без неї. Намагайтеся купувати крупи і чай на вагу, прогуляйтеся на найближчий ринок, де можна купити молоко і масло, овочі та зелень без шкідливої «промислової» упаковки.

По-третє, не забувайте, що весь ваш сміття можна завжди здати на переробку. Для зручності «Екологічна варта» підготувала для Вас карту пунктів прийому вторсировини, щоб дізнатися, що і куди можна здати. В даний момент карта надає інформацію по місту Луганську, але кожен українець може зробити свій внесок у захист екології зазначивши пункти прийому вторсировини у своєму місті».

«Екологічна варта» рекомендує українцям приєднатися до акції «Zero Plastic Week». Перевірте самих себе - чи готові Ви піти назустріч екології свого рідного міста, жертвуючи простими, але такими звичними речами? »- Заявив Максим Міхальков.

Контакти

  • 0662698365

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.