bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кожен законопроект будуть перевіряти на корупційні ризики
31.05.2013

Днями відбулося перше установче засідання новоствореної Громадської експертної ради Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Громадська рада зібрала кращих на сьогодні експертів по боротьбі з корупцією які стануть повноправними учасниками проведення антикорупційної експертизи українського законодавства. Громадські експерти зможуть надавати висновки щодо законопроектів, які вносяться в парламент. Це дійсно серйозна можливість знайти корупційні ризики на ранньому етапі та сповістити про це ЗМІ, депутатів, суспільство.

 Ефективну методологію проведення антикорупційної експертизи Громадській раді запропонувала організація Transparency International Україна.  Разом з низкою неурядових організацій  Transparency International Україна розробила та опублікувала «Методичні рекомендації з проведення громадської антикорупційної експертизи» ще на початку року.

Цей посібник, дозволяє легко виявити корупціогенні чинники в нормативно-правових актах та підготувати висновок експертизи. Над посібником колегіально працювали провідні експерти. Він є публічним і доступний для всіх бажаючих за посиланням.

 

Контакти

  • Ольга Тимченко

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.