bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Майбутнє дітей – із рідною землею!
23.05.2013

У травні Благодійний фонд «Зміцнення громад» вітав переможців конкурсу дитячої творчості «Моє майбутнє – з рідною землею», який цьогоріч проводиться вшосте. Проект об’єднав навколо себе 1189 юних митців Хмельниччини та Чернівеччини.

Того дня прохолодний ласкавий вітерець, побавившись з хвилями могутнього Дністра, радісно підхоплював дзвінкий дитячий щебет, що лунав з туристичного комплексу «Услад». 15 травня тут зібрались 85 юних митців Хмельниччини та Чернівеччини, які завдяки своїй щирій любові до української землі, бажанню на ній працювати та, найголовніше, неповторному вмінню втілити все це у творах мистецтва отримали заслужену перемогу в конкурсі дитячої творчості «Моє майбутнє – з рідною землею».

«Ой, а це ж моя робота!» Ця фраза раз за разом гордо звучала біля виставки кращих робіт, які надсилали одаровані дітки на адресу організаторів конкурсу – благодійний фонд  «Зміцнення громад». Кожен з витворів цих маленьких українців був вартим того, щоб прикрашати експозиції кращих музеїв світу. І ось кращі з кращих зібрались в символічно колоритному, живописному місці у с. Ломачинці Сокирянського району Чернівецької області, щоб в особливій атмосфері отримати заслужені нагороди та сповна насолодитись цікавою розважальною програмою.

Один за одним на туристичний комплекс прибували автобуси, з яких, поспішаючи, виходили юні представники сіл та міст Хмельницької та Чернівецької областей. Такі різні, але водночас об’єднані схожими поглядами та принципами, дітки з нетерпінням чекали найголовнішої події дня – церемонії нагородження. Однак, свято почалось раніше, коли біля великих казанів зі смачною кашею та запашною юшкою на них чекали спритні козаки на чолі з Олегом Вощинським – головним кашеваром країни. Гості із неприхованим задоволенням смакували традиційні українські страви, що чудово підкреслювали характерність всього заходу.

В цей час на сцені пірсу «Тірас» на них уже чекали організатори свята в особах директора БФ «Зміцнення громад» Тетяни Василик та заступника голови правління корпорації «Сварог Вест Груп» по Чернівецькому регіону Юрія Гаврилюка. Вони висловили подяку і вітання присутнім та урочисто відкрили церемонію нагородження переможців конкурсу. Піднесена музика, безліч оплесків, щасливі усмішки, радісні погляди… Гордо крокували на сцену за подарунками маленькі герої, для більшості з яких ця перемога була першою в житті. Повертаючись, кожен з них тримав в руках почесну грамоту переможця, портфелик з набором для творчості, а також сучасний фотомонітор. За кращі роботи у номінації «Колективна творчість» учасники отримали акустичні системи. Наймолодші дітки повезли додому чудові м’які іграшки. Найактивніші заклади поповнили свої кабінети інформатики потужними комп’ютерами. Організатори конкурсу запевнили присутніх, що жоден учасник не залишиться без подарунку. Ті 1104 дитини, які взяли участь в конкурсі, але не потрапили до переліку переможців, гарантовано отримають заохочувальні призи на урочистій лінійці з нагоди свята Останнього дзвоника в своєму навчальному закладі.

Органічно вплелись в низку феєричних емоцій виступи зразкового колективу спортивно-бального танцю «Браво», представниць театру естрадної пісні «Водограй».

Після урочистої частини розпочалась не менш цікава і захоплива розважальна. Поділившись на групи, маленькі гості у супроводі координаторів «розсипались» по території Усладу. Поки одна група із затамованим подихом спостерігала за акробатичними, гімнастичними номерами, а також виступами сильних хлопців з команди «Street Workout», інша слухала захопливу розповідь про історію цього мальовничого місця від директора комплексу Олега Демчука та каталась на справжнісінькому бронетранспортері. Своєю чергою, діти з третьої групи розважались в ігровій зоні. Там для них проводились показові рицарські бої, майстер-клас по фехтуванню, синхронна ходьба на сухопутних лижах. Таким чином, кожен мав змогу знайти для себе те, заради чого подолав далеку дорогу на Услад.

Цим часом для представників ЗМІ на палубі «Чайки» проводилась прес-конференція за участі організаторів свята. Кореспонденти мали унікальну нагоду отримати відповіді на всі питання, які їх цікавили. Доповідачі ж із задоволенням розповідали про історію конкурсу, висвітлювали цікаві деталі і подробиці, ділились планами на наступний рік.

Поки групи курсували по своїх маршрутах, батьки та вчителі, котрі супроводжували учасників, також мали змогу відпочити від буденних справ, зробити пам’ятні фото на фоні чудових пейзажів, зрештою, вкотре щиро порадіти за своїх діток та вихованців.

Свято наближалось до свого логічного завершення. Олег Вощинський зі своїм маленьким козацьким військом ще раз пригостив гостей смачними українськими стравами і побажав щасливої дороги додому. Координатори груп провели діток до автобусів, де кожен отримав пакунок з харчами – сандвічем, фруктами і соком. Оскільки шлях до рідних домівок був не близьким, вони стали у нагоді мандрівникам. Прощаючись, дітки обіцяли обов’язково взяти участь у наступному конкурсі дитячої творчості «Моє майбутнє – з рідною землею», а організатори – зробити свято ще більш цікавим і захоплюючим.

Контакти

  • Благодійний фонд “Зміцнення громад”
  •  http://mitsna-gromada.org.ua/ukr/index.html

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.