bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні збирають кращі практики моніторингу надання публічних послуг
16.05.2013

Програма розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу та у партнерстві з ГО «Самопоміч» впроваджує проект «Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг». Проект спрямований на вдосконалення роботи місцевих органів влади. 65% громадян нашої держави частково або повністю незадоволені обслуговуванням у державних структурах, тому для підвищення якості їхніх послуг необхідно вивчати думку та побажання громадян через громадські організації. Одним із завдань проекту є вивчення існуючих прикладів конструктивного нагляду за наданням послуг з боку ГО.

Досліджуватимуть, в першу чергу, ініціативи громадськості європейських країн, щоб пізніше використовувати їх в нашій державі. Також вивчатимуть існуючий досвід українських міст: міст-партнерів ПРООН, наприклад, досвід Львова, Вознесенська, Новоград-Волинського, і тих, що не є партнерами проекту – Дніпропетровська, Луганська, Славутича та інших. Приблизно через місяць буде обрано 10 найефективніших практик недержавного моніторингу роботи влади, які будуть представлені громадськості.

«На жаль, українське законодавство не розглядає напрямів контролю над процесом надання адміністративних послуг. Це негативно впливає на якість таких процесів і на результати, тобто на ступінь задоволеності громадян. Тому постає завдання – вивчити кращі практики недержавного моніторингу діяльності з надання адміністративних послуг. Ми звертаємось до всіх представників неурядових організацій і органів місцевого самоврядування, якщо є вже приклади, коли громадяни об’єднувалися або залучали неурядову організацію для того, щоб покращити якість адміністративних послуг, то всі ці приклади ми будемо із задоволенням вивчати», - розповіла консультант проекту ПРООН, професор Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Тетяна Маматова.

 Серед таких прикладів розглядають 2 львівські ініціативи: проекти «Таємний клієнт» і «Вимірювання законності у сфері державного управління».

«Ці два проекти суттєво вплинули на надання послуг у Львові. Наприклад, завдяки «Таємному клієнту» значно покращилося ставлення працівників комунальних установ до відвідувачів. Щодо другого проекту, то ми отримали конкретні рекомендації працівників та користувачів послуг Львівської міської ради щодо роботи з мешканцями. Але, звичайно, це лише початок, такі ініціативи потрібно впроваджувати постійно, щоб кардинально змінити якість надання адміністративних послуг», – каже керівник ГО «Самопоміч» Наталія Міхнова.

На базі ГО «Самопоміч» функціонує Довідковий центр для громадських організацій. Мета діяльності центру – поширення серед українських громадських організацій знань та досвіду недержавного моніторингу надання адміністративних послуг.

 Детальну інформацію про діяльність Довідкового центру та проект «Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг» можна дізнатись за адресою: м.Львів, пл. Міцкевича, 6/7, а також за телефоном (032) 297-1000.

Довідка

Проект ЄС та ПРООН «Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг» започаткований у 2013 р. з метою вдосконалити процес надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування у містах України за рахунок посилення громадського контролю та налагодження ефективного зворотного зв’язку. Проект співфінансується Європейським Союзом та Програмою розвитку ООН в Україні, і виконується ПРООН у партнерстві з ГО «Самопоміч». Більше інформації про діяльність проекту – на (у розділі «Всі проекти»). Офіс проекту: вул. Еспланадна 20, оф. 713, Київ 01601, тел./ факс: +380 (44) 584 3475. www.undp.org.ua

 Європейський Союз складається з країн-членів, які вирішили поетапно об’єднати разом свої інновації, ресурси і долі. Спільно, протягом 50-річного періоду розширення, вони побудували зону стабільності, демократії і поступального розвитку, підтримуючи культурну різноманітність, толерантність та індивідуальні свободи. Європейський Союз зацікавлений в обміні цими здобутками та цінностями з країнами і людьми поза його кордонами.

 Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) є глобальною мережею ООН в галузі розвитку. ПРООН тісно співпрацює з усіма верствами суспільства, допомагаючи розбудові країн, спроможних протистояти кризам, розвивати та підтримувати економічне зростання, націлене на покращення життя кожної людини. Працюючи у 177 країнах ми пропонуємо глобальне бачення з урахуванням специфіки місцевого розвитку, задля розширення прав та можливостей людей та підвищення життєздатності держав. Більше інформації про діяльність ПРООН – на

 «Самопоміч» - це громадська організація, яка робить людей сильнішими, навчаючи їх вирішувати проблеми та розвиваючи їх. Щодня понад 8 років ми напряму працюємо з львів’янами, безкоштовно надаємо підтримку усім мешканцям. Кожен може знайти тут щось для себе. Команда організації, поєднуючи досвід і сучасне бачення, впроваджує нові ініціативи для мешканців. Організація має чітку позицію, реагує на суспільні явища, здійснює громадський контроль та надає львів’янам корисну інформацію. «Самопоміч» допомагає покращити якість життя людей. Більше про діяльність організації тут

Контакти

  • вул. Еспланадна 20
  • оф. 713
  • Київ 01601
  • тел./ факс: +380 (44) 584 3475. www.undp.org.uaм.Львів
  • пл. Міцкевича
  •  6/7
  • тел. (032) 297-1000.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.