bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розповсюдження друкованого видання «Спільно громадою до добробуту»
07.05.2013

Харківське обласне громадське об’єднання «Асоціація розвитку спільнот» оголошує про можливість отримати примірник друкованого видання «Спільно громадою до добробуту».

Книга розповсюджується серед представників громади, ініціативних груп громадян, місцевих громадських організацій, органів влади, органів місцевого самоврядування, муніципальних закладів малих міст, селищ та сіл України. У книзі описаний досвід формування самодостатніх територіальних громад сіл, які мали б необхідні умови та ресурси для вирішення життєво необхідних актуальних проблем своїх населених пунктів, спільної території шляхом покращення взаємодії мешканців місцевих громад та об’єднання зусиль жителів двох чи більшої кількості сіл. 

Книга розповсюджується в рамках проекту Асоціації розвитку спільнот «Об’єднання сусідніх сільських громад заради вирішення спільних проблем», який підтримано програмою «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження». Основною метою проекту є передача унікального для України досвіду Харківської області.

Для безкоштовного отримання видання необхідно надіслати наступну інформацію на адресу електронної пошти CDA@social.kharkov.ua до 15 травня 2013 року:
1) Назва вашої організації або установи;
2) Цілі діяльності вашої організації або ініціативної групи в разі відсутності зареєстрованої організації;
3) Контактні дані: контактна особа, телефон та адреса електронної пошти;
4) Поштова адреса, на яку буде надіслано примірник книги «Спільно громадою до добробуту».

На даному етапі розвитку нашої країни спостерігається політика децентралізації влади. Характерним для децентралізованої системи управління є покращення якості надання послуг населенню; створення нової (покращення / відновлення чинної) інфраструктури; підвищення ефективності чи економічності надання послуг; капіталізація потенціалу соціально-економічного розвитку громади. Чим вищою є ступінь автономії органів місцевого самоврядування (ОМС), тим більше вони потребують співпраці і тим більше вони можуть співпрацювати. Також характерним для децентралізованої системи управління є співпраця органів місцевого самоврядування базового рівня (громад, муніципалітетів тощо) на суміжних територіях для вирішення спільних проблем та покращення якості надання послуг населенню.

Такий аспект самоврядування в Україні як міжмуніципальна співпраця закріплена на законодавчому рівні пунктом 2 статті 142 Конституції України: «Територіальні громади сіл, селищ і міст можуть об’єднувати на договірних засадах об’єкти комунальної власності, а також кошти бюджетів для виконання спільних проектів або для спільного фінансування (утримання) комунальних підприємств, організацій і установ, створювати для цього відповідні органи і служби». Але на практиці мешканці територіальних громад сіл, селищ і малих міст не мають реального впливу на розв’язання місцевих соціально-економічних проблем. Однією з можливостей сформувати самодостатні територіальні громади сіл, які мали б необхідні умови та ресурси для вирішення життєво необхідних актуальних проблем своїх населених пунктів, спільної території є покращення взаємодії мешканців місцевих громад та об’єднання зусиль жителів двох чи більшої кількості сіл.

Контакти:
ХОГО «Асоціація розвитку спільнот»
Маріанна Голованова
тел. (057) 759-80-09, (098) 619-78-08
e-mail: CDA@social.kharkov.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.