bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

З весною у душі до Кіровського інтернату
29.04.2013

Проект «Клуб для літніх «Здорове старіння» Запорізького міського благодійного фонду ЄГЦ «Мазаль Тов», регулярно проводить програми, спрямовані на покращення соціального та психологічного стану людей, що пережили тоталітарні режими, зокрема, постраждалих від нацизму. Мета проекту також – розвиток діалогу та взаєморозуміння між даною категорією людей та молоддю. У цьому нас підтримує німецький фонд «Пам’ять, Відповідальність і Майбутнє» в рамках власної програми «Місце зустрічі – Діалог».

Ще у лютому волонтери «Твори добро, Україно» та учасники «Клубу для літніх» разом висадили у горщики насіння довголітніх рослин. З якою метою? Озеленити у подальшому один із інтернатів Запорізької області.

Цей заклад давно став постійним партнером ЄГЦ, а його вихованки – дівчата із порушеннями інтелекту і одинокі літні жінки – нашими друзями. Нарешті прийшов теплий квітень, і ми разом вирушили до Кіровського інтернату, аби реалізувати другий етап акції – висадку рослин. Гості, тобто, юні та літні волонтери приїхали не з пустими руками, а привезли із собою серію найрізноманітніших майстер-класів:

  • Творча молодь – художники провели майстер-клас із живопису. Дівчата із різними ментальними здібностями дуже старанно виконували завдання і успішно справилися із ними;
  • Керівник одного із танцювальних молодіжних колективів провів майстер-клас із хіп-хопу;
  • Професійний майстер манікюру і педикюру навчила дівчат основам догляду за своїми рученятами;
  • І, нарешті, на майстер-класі із краси волонтерки зробили вихованкам зачіски та легкий макіяж, після чого провели фотосесію!

Особливим подарунком для геронтологічного відділення інтернату став пісенний марафон від хору літніх «Червона Калина». Протягом двох годин солістки хору і клієнти хоспісу (лежачі і маломобільні літні люди) співали пісні своєї молодості – про кохання, про війну, репресії…Лежачи, вони співали зі сльозами на очах, а учасниці хору тримали іх за руки на знак підтримки. Пацієнти поділилися потім, що давно так не «відпочивали душею», радувалися, що «такі добрі жінки (літні волонтерки) живуть наповненим життям і допомагають вижити і їм самим»…  

Вдалася також і висадка рослин та дерев, які ми привезли із собою. Вихованки інтернату були вчителями волонтерів, бо ж вони знають багато тонкощів роботи із садом-городом.

Дана акція стала чудовим святом інтеграції, де діти і дорослі, маломобільні і лежачі проявили себе та отримали позитивні емоції.  Особливого підйому духу набули самі волонтери «Клубу для літніх «Здорове старіння», бо ще учора вони були самітні, чекали від життя тільки гіршого, а сьогодні – вони разом із однодумцями творять радість і дарять добро іншим!

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.