bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фонд Східна Європа та партнери підготували нових тренерів для роботи з уразливою молоддю
24.04.2013

19 квітня 2013 року 20 учасників тренінгової програми, серед яких були педагоги, психологи та соціальні працівники навчальних та соціальних закладів Житомирської області (Житомирського вищого професійного училища-інтернату, професійно-технічного училища №4  м. Бердичева), отримали сертифікати про проходження ними навчального курсу для роботи з уразливою молоддю.

Підготовка тренерів – один з компонентів у рамках реалізації спільної соціальної ініціативи  ПАТ «Укрсоцбанк», який працює під торговою маркою UniCredit Bank, UniCredit Foundation та Фонду Східна Європа. Одне з завдань цього комплексного проекту – покращення якості освіти та допомога у соціальній інтеграції  молоді з вразливих груп населення.

Найближчим часом ще 20 тренерів з навчальних закладів Черкаської області також завершать курс навчання та отримають відповідні сертифікати. Таким чином, зовсім скоро вже 40 спеціалістів, що працюють з молоддю, зокрема з вразливими групами,  повернувшись до свої навчальних закладів, зможуть поширювати отримані знання та навички серед колег. Крім того, вони самостійно проводитимуть навчальні модулі з життєвих навичок для своїх учнів, щоб покращити життєві, комунікативні та професійні навички молодих людей.

Нагадаємо, що в рамках навчання досвідчені тренери допомагали освітянам опанувати нові навички, які стануть у нагоді при підготовці молодих людей до дорослого життя. Тренінгові модулі охоплювали теми, важливі для правильної підготовки молоді до самостійного життя та працевлаштування, а саме: «Здоровий спосіб життя», «Навички спілкування», «Права Людини», «Управління власним часом та фінансами», «Професійна орієнтація», «Сім’я» та «Безпека в Інтернет».

Про соціальну ініціативу
Благодійні ініціативи, розроблені Фондом Східна Європа у партнерстві з UniCredit Foundation, передбачають реалізацію низки дій, націлених на зміцнення доступу вразливих груп локального населення до поточних та нових соціальних сервісів - допомогу літнім людям, професійну підготовку та зміцнення навиків безпечної життєдіяльності для молоді, яка перебуває у важких життєвих умовах, підтримку трудової інтеграції молоді з інвалідністю, популяризацію здорового способу життя серед студентів ПТУ, створення багатофункціональних семінарів для людей з обмеженими можливостями. Кожен з проектів буде втілений із залученням  місцевих громадських організацій.  Метою спільної комплексної ініціативи ФСЄ,  ПАТ «Укрсоцбанк», який працює під торговою маркою UniCredit Bank, та UniCredit Foundation є  соціальна інтеграція вразливих груп населення та розвиток громад України. Крім цього проекту партнери працюватимуть з вразливими категоріями молоді, зокрема, решта проектів спрямовані на популяризацію здорового способу життя серед учнів ПТУ Житомира і Бердичева, підвищення якості освіти для вразливої молоді в Умані, соціальну інтеграцію молоді з інвалідністю через професійне навчання і трудову терапію у Пирятині.

Контакти

  • Катерина Копчук

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.