bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вінничани проти ГМО-заводу «Монсанто» у Вінниці
22.04.2013

19 квітня 2013 відбувся пікет Вінницької міської ради у зв’язку з проведенням повторних торгів з продажу компанії «Монсанто» (США) земельної ділянки площею 80 га.

На протест вийшло до 20 вінничан. Серед протестуючих – хлопчик Федір, який прийшов на акцію разом з батьком. Він тримає плакат по розміру майже такий самий, як він самий, але уже знає, що ГМО – це шкідливо.



Також в акції протесту взяли участь представники: «Екологічний опір», ВО «Свобода», «Народного руху України», прихожани церков та просто ті, хто дізнався про акцію від знайомих та соцмереж.

Організатори акції  направили листа на ім’я мера та губернатора з проханням не допустити будівництва заводу команії у Вінниці.



ДОВІДОМО: З цього приводу, 4 квітня в конференц-залі готелю “Вінниця вже проходив круглий стіл на тему “Створення генетично-модифікованих організмів (ГМО) та їх поширення – шлях до прогресу чи загибелі людства?”.
Відео тут

Нагадаємо, що міська рада встановила стартову ціну на цю ділянку – 81,5 мільйона гривень та висунула до претендентів низку умов.

Зокрема, інвестор зобов’язаний використовувати ділянку виключно за цільовим призначенням, забезпечити утримання зелених насаджень, передбачити заходи щодо забезпечення охорони прилеглих територій від забруднення стічними водами, вирішити питання водовідведення, облаштування очисних споруд каналізації, санітарна захисна зона має становити не менше 200 метрів, продукція, яка вироблятиметься на земельній ділянці має бути офіційно дозволена в Україні, не повинна мати шкідливого впливу на людей, тварин, екологію та рослин, на ділянці забороняється будь-яка переробка хімічних речовин.

MONSANTO COMPANY є транснаціональною компанією, світовим лідером  в галузі біотехнології рослин. Основна продукція – насіння традиційних та генетично модифікованих  сортів (ГМО)/гібридів кукурудзи, сої, бавовнику, ріпак.

Оскільки компанія «Монсанто» спеціалізується на вирощуванні насіння генетично модифікованих сортів та гібридів основних сільськогосподарських культур, то існує реальна загроза здоров’ю людей та природному середовищу внаслідок поширення ГМО в Україні та світі.

ВІДЕО з акції

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.