bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волонтерам вдалося зібрати 2,5 тисячі гривень для лікування дівчинки
18.04.2013

В минулі вихідні  в Донецьку відбулась перша акція вуличного збору пожертв за участю волонтерів для надання благодійної допомоги онкологічним хворим Донецької області.

Волонтерам вдалося зібрати  2,5 тисячі гривень для 5-річної  Анечки Сторчак. Хлопці та двічата працювали біля  ТРЦ «Золоте кільце», ТРЦ «Донецьк-сіті», цирку «Космос», в Парку кованих фігур, Парку ім. Щербакова, на бульварі Пушкіна та біля  клубу «Ліверпуль».

«Люди реагували  по-різному, - прокоментувала процес Ольга Косінова, директор благодійного фонду “МІст”, - Деякі люди байдуже  проходили мимохідь, а з тих, хто пожертвував багато,  хвилювались та  сумнівались, чи дійдуть кошти докінцевого споживача. Тоді волонтери детально розповідали  весь механізм руху коштів. Хтось казав: «Я жертвую, тому що в мене також є діти, і я хочу, щоб вони були здоровими». Деякі люди пояснювали свій вчинок тим, що самі зіштовхнулись з цією проблемою, і їм також допомогала люди збирати кошти».

Волонтери БФ «Міст» розповідали й про таке: «Зустрічались також вкрай негативно налаштовані особи, які запитували, скільки отримують волонтери за годину роботи, звинувачували  нас у шахрайстві, пропонували  «забратися звідси», погрожували викликати міліцію. Таких людей на щастя було мало, але вони були! І така агресивна поведінка змушує задуматися про повну відсутність культури благодійності в нашому суспільстві».

Як поінформували організатори, наступна акція зі збору пожертв відбудеться в суботу, 20 квітня.

Зібрана сума в 2,5 тисячі гривень покладена на рахунок організації  в «Приватбанку». Ці кошти будуть спрямовані на лікування 5-річної  дончанки Ганни Сторчак – діагноз: нейробластома зачеревного простору, 4 стадія. Зараз дівчинка знаходиться на лікуванні  в Німеччині. Але, щоб його закінчити потрібно 168 тисяч євро (станом на 17.04.2013 зібрано 126 574 € (1 265 740 грн.) Залишилось зібрати  41 246 € (412 460 грн.). Представники  БФ «Міст» звертаються до журналістів, волонтерів, представників громадського сектору та жителів Донеччини з проханням  підтримати акцію, щоб населення отримувало більше достовірної та повної інформації і приймало участь в благодійній кампанії. Реквізити банку для тих, хто хоче пожертвувати: ПАТ КБ «ПриватБанк»

№ 26006060802082, МФО 335496, ОКПО 366 157 61

Призначення  платежу «благодійна пожертва  на лікування Ганни  Сторчак».

Благодійна кампанія  «Врятуймо добру людину!» реалізується  Фундацією імені князів благодійників Острозьких  в рамках благодійної ініціативи  АБ «Укргазбанк»  («Банк добрих справ») за підтримки  агентства «Брендком»/«ГрінПіар». Регіональним партнером кампанії є Донецький обласний благодійний фонд Центр соціального розвитку  «Міст».

Генеральний медіа-партнер кампанії в Донецькій області – Телеканал  «Донбас», медіа-партнери – газета «Донецькі  новини», 27 канал, інформаційний супровід  - Донецький прес-клуб.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.