bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодим людям з районів Волині допоможуть реалізовувати свій потенціал
15.04.2013

«Молодь має величезне бажання реалізовуватись, але не бачить перспектив, тому завдання нас, як тих людей, які безпосередньо працюють з цією цільовою аудиторією, об’єднати свої зусилля і поширити найуспішніші практики роботи по всій Волинській області, щоб показати молодим людям, у якому напрямку рухатись і яким чином реалізовувати свій потенціал,» - сказав директор Обласного молодіжного центру праці – Петро Лавринюк на презентації проекту Волинського Інституту Права «Створення сприятливого середовища для зайнятості молоді через розвиток інноваційних механізмів та вдосконалення співпраці».

Проект став переможцем конкурсу соціального замовлення Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської ОДА. Ігор Дмитришин, заступник начальника Управління, повідомив, що проблема безробіття молоді була визначена як одна із пріоритетних у нинішньому році, а проект, про який йде мова, передбачає ефективні механізми її вирішення та моделі співпраці для підвищення рівня зайнятості молоді, які обіцяють бути життєздатними й забезпечити позитивні результати.

Про які механізми йдеться розповіла керівник проекту – Ірина Гайдучик. «Ми впроваджуватимемо соціальну партнерську мережу, учасниками якої стануть ті організації, установи, й особи, які мають безпосереднє відношення до молодіжного ринку праці і можуть допомогти молоді знайти у ньому своє гідне місце. На сьогоднішній день вже встановлені домовленості з Волинським обласним центром зайнятості, Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту, громадськими організаціями, які виступлять нашими партнерами. Мережа буде відкритою і до неї зможе долучитися кожен, хто готовий сприяти працевлаштуванню молоді.

Акцент робимо територіально – на районний рівень, функціонально – на громадські організації. Справа в тому, що у районах молодіжне безробіття проявляється найбільш гостро, а громадські організації, які могли б допомагати молоді у цьому питанні, розвинуті досить слабко. В той же час є потужні організації, що працюють в обласному центрі і мають у заданій проблематиці вагомі напрацювання, які можні і потрібно поширювати на райони. Тому завдання, яке ми ставимо перед собою, розпочинаючи даний проект – скоротити розрив між рівнем розвитку громадських організацій обласного та районного рівнів і розрив між рівнем працевлаштування у обласному центрі і в районах Волині».

Як зазначалось на прес-конференції, для ефективної діяльності на районному рівні партнерам соціальної мережі, що там працюють, важливо перейняти досвід, знайти наставника і знайти ресурс. А в Луцьку є організації, які можуть забезпечити ці позиції, більше того, вони готові передавати технології, які вже засвідчили свою ефективність і покрокові інструкції роботи. Так, за проектом, кожній районній організації, яка працює з молоддю і долучиться до Мережі, буде надано так званий «кейс» з усіма необхідним керуванням до дії, методичними і практичними матеріалами.

Таку ініціативу схвалили і підтримали у Обласному центрі зайнятості, який вже погодився на партнерську участь у проекті. Ось як відгукується про ідею Наталя Балакіна – начальник відділу організації профорієнтації Волинського обласного центру зайнятості.

«Не завжди у районах ми, як і інші організації, що працюють з молоддю, мають можливість охопити якнайширшу цільову аудиторію, тому партнерська співпраця якраз на часі. Багато хто з молодих людей, особливо в районах, вже не вірять, що можна якимось чином проявити себе на ринку праці і самореалізуватись, їх важливо надихати, схилити до думки, що якщо хтось зміг, то й я зможу,» - говорить вона.

Що ж до мотиваційного елементу, то він у проекті «Створення сприятливого середовища для зайнятості молоді через розвиток інноваційних механізмів та вдосконалення співпраці» теж присутній: для молоді будуть проводитись виставки-ярмарки із демонстрацією молодих людей, які досягнули значних успіхів у житті завдяки активній життєвій позиції, вірі у власні сили та наполегливій праці. Окремих представників активної молоді запрошуватимуть до «живого» спілкування з цільовою аудиторією. А щоб долучити якомога більше молодих людей навіть з найвіддаленіших куточків Волинської області, буде створено тематичні сторінки у соціальних мережах, де усі бажаючі зможуть вести відкритий діалог, ділитись міркуваннями, будувати спільні плани щодо подальшої діяльності.

Контакти

  • Людмила Вільчинська
  • Волинський Інститут Права
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.