bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Збір коштів для закупівлі УЗД-апарату продовжується
08.04.2013

За ініціативи ГО «Фонд допомоги «Життя» та за підтримки громадських організацій Київської області, представників Громадської Ради при КОДА, Головного управління охорони здоров’я та БФ Ріната Ахметова «Розвиток України» проведено акцію у м. Вишгород під гаслом:      

    Відповідь туберкульозу - соціальна відповідальність кожного – сталий розвиток суспільства.

5 квітня о 10.30 розпочав свою роботу пересувний флюорограф, що дав змогу безкоштовно обстежитись на туберкульоз всім бажаючим. Мобілізація громади була показовою. Кількість людей, які пройшли безкоштовне обстеження склала  83 особи за 5 годин роботи флюрографу. В акції брали участь представники громадського та державного сектора.

Громада міста Вишгорода отримала достовірну інформацію щодо туберкульозу від лікарів-фтизіатрів, консультантів, представників Червного Хреста.

За словами Головного лікаря-фтизіатра Київської області Шурипи Василя Петровича, на території Київської області близько 1 тисячі пацієнтів страждають активною формою туберкульозу.  Завдяки фінансуванню Глобального Фонду передано на баланс протитуберкульозного диспансеру «Джин експерт», який проводить діагностику туберкульозу, в тому числі його антибіотикорезистентних форм, лише за 2 години.

На сьогоднішній день, за словами регіонального АКСМ-координатора БФ «Розвиток України» Лебедєвої Марини, вироблені певні рекомендації щодо профілактики й лікування туберкульозу, при дотриманні яких хворобу можна перемогти. АКСМ-координатор розповіла, що донедавна існувала проблема з доступом хворих до лікування препаратами другого ряду, але завдяки фінансуванню Глобального Фонду в Київській області вже 30 осіб отримують препарати другого ряду.  

Зі слів, представника спільноти пацієнтів з патологією ВІЛ/ТБ Волкова Олексія, основними проблемами хворих є відсутність психологічної підтримки і нерозуміння людей. Суспільтво не розуміє, що туберкульоз - це не вирок, а виліковна хвороба.

Голова Вишгородської районної адміністрації Товариства Червоного Хреста Орел Таміла Петрівна розповіла про реалізацію проекту «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу», яким передбачено щоденний контрольований прийом ліків хворими з числа вразливих верств населення на дому. Станом на 1 квітня 2013 р. цим проектом охоплено 373 хворих, з них завершило лікування на туберкульоз 266 чоловік, видано 1528 продуктових наборів на суму 160 456 грн.

Кожен громадянин нашої держави, проявивши відповідальність за своє здоров’я, стане на заваді поширенню цієї соціально-небезпечної хвороби.

Благодійна допомога, що надійшла під час акції, буде передана для пацієнтів стаціонарних відділень туберкульозних закладів.

Збір коштів для закупівлі УЗД-апарату продовжується….

Контакти

  • Лебедєва Марина
  • БФ “Розвиток України”, АКСМ-координатор
  • [email protected]
  • 0671703542

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.