bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Скажемо “НІ” смерті на дорозі!”
03.04.2013

2 квітня 2013 р., у коворкінг-центрі «Репортер» відбулась прес-конференція з нагоди презентації  проекту «Ні смерті на дорозі!», який реалізовує ВОГО «Фундація розвитку громад . Проект став переможцем конкурсу адвокаційних ініціатив, який проводив Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив в межах проекту «Територія позитивних змін» за сприяння програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження».

Присутній на прес-конференції президент ВІПРГІ – Петро Лавренюк – повідомив, що практика впровадження адвокасі-ініціатив не є новою для Волині. Саме подібні проекти спроможні допомогти простим людям «достукатися до влади» та змінити хід подій, який так потрібен для розбудови саме громадянського суспільства.      

Керівник проекту Євпак Юлія зазначила, що проект має на меті - сприяти зменшенню аварійності та смертності в місцях концентрації ДТП в Волинській області шляхом спонукання до розробки та прийняття обласної програми оновлення/встановлення дорожньої розмітки згідно європейських стандартів на аварійно-небезпечних ділянках, які проходять через населені пункти на автошляхах обласного значення. Планується, що завдяки спільній роботі ГО, ДЕД, Облавтодор та ВОДА, ВОР буде розроблена програма заміни дорожньої розмітки та знаків, що сприятиме зниженню смертності на проблемних автошляхах.        

Фундація розвитку громад вже почала впроваджувати цю ініціативу та має результати, як сказала виконавчий директор громадської організації Людмила Швайковська. Так, з ініціативи Фундації та місцевих жителів були в селі Підгайці Луцького району замінені дорожні знаки «Пішохідний перехід» на  знаки з люмінесцентною окантовкою для особливо небезпечних ділянок дороги.

 Довгополюк Віктор  Васильович, заступник начальника управління інфраструктури облдержадміністрації, наголосив на необхідності проведення інформаційно-просвітницької компанії щодо дотримання правил дорожнього руху в освітніх закладах області.

 Заступник начальника з експлуатаційного утримання автомобільних доріг, Ришкевич Юрій Володимирович, зазначив, що в густонаселених пунктах (таких як с. Струмівка, с, Підгайці), заклади громадського харчування розташовані біля автодоріг є однією з причин  значної кількості ДТП. На думку Юрія Володимировича, позитивно вплинуло б на динаміку спаду аварій на дорогах розміщення таких закладів поза зоною полоси відводу автодороги.

Забезпечити світло-відбиваючими елементами ранці школярів запропонував Лавренюк Петро Петрович.

Організатори сподіваються, що вже на початку червня можна буде узагальнити інформацію стосовно ситуації на автошляхах області, проаналізувати всі дані та створити життєздатну Програму, яка сприятиме зменшенню кількості дорожньо – транспортних пригод в Волинській області.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.