bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Місячник громадського обговорення генплану Ужгорода був проведений «для галочки»
03.04.2013

Такого висновку дійшли представники Закарпатського Громадського Центру, координатор якого – Володимир Феськов – розповів про це під час прес-конференції у прес-центрі «Закарпаття».

«Нещодавно  в Ужгороді закінчилось громадське обговорення по генплану міста. Та цей місячник був лише «для галочки». Адже я не бачив жодного преценденту, який можна вважати спробою обговрити це питання. Я пам’ятаю інформацію на сайті міської ради про нібито громадське обговорення, однак тоді відбулося щось незрозуміле: за дивним збігом обставин обговорення проводили саме в той час, коли громадськість сама зібралася на прес-конференцію (на яку запросили тоді ще головного архітектора Олександра Шебу), а інформації про проведення заходу у міській раді не було ніде. Як нам стало відомо, на тому «відкритому обговоренні» було десь 100 жителів міста і голови ОСББ. Однак потім з’явилася інформація, що подія, все-таки, була закритою.

Нам дуже дивна така ситуація, адже ми неодноразово заявляли, що нас цікавить питання генпланів, самостійно приходили на засідання Громадської ради, більшість депутатів знає, що нас це цікавить і що ми постійно моніторимо сайт міської ради. Але ні оголошенння, ні власне обговрення як такого, не було.

Ми самостійно склали пропозиції і надіслали до управління архітектури. Наші пропозиції здебільшого стосувалися пішохідних та зелених зон, центру Ужгорода і  велоінфраструктури. Однак, уже майже місяць не можемо отримати відповіді на питання «що далі?». Що з нашими пропозиціями? І коли, власне, буде це заключне громадське обговорення. Коли буде запрошено громадськість?» – наголосив Володимир Феськов.

За його словами, в Ужгороді відбувається «зло із зеленими зонами, напівпарковими територіями біля будинків». В якості прикладу він згадав МАФи, які «з’являються, як гриби», бо ніде не прописано, що місце, де їх збираються встановити – зелена зона… Тому наслідки, до яких може призвести відсутність інформації про генплан, можуть бути глобальними.

Тепер активісти домагатимуться конкретної інформації і вимагатимуть правової оцінки. «Будемо сподіватися, що наші пропозиції будуть розглянуті, до того ж при нас. Якщо проігноровані, то я і інші представники неодноразово давали зрозуміти, що ми свою позицію будемо відстоювати, якщо треба, і в суді», – сказав координатор Закарпатського Громадського Центру.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.