bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розвиток громадянського суспільства на Дніпропетровщині: наступний крок
14.03.2013

27 лютого 2013 року в Дніпропетровську відбувся перший круглий стіл „Відкритість. Взаємодія. Розвиток”. Реалізація політики відкритості для ініціатив громадськості та міжнародної технічної допомоги на Дніпропетровщині: погляд донорів і громадських організацій на сталий розвиток Дніпропетровської області.

Цей захід – наступний крок на шляху впровадження програми розвитку громадянського суспільства, спрямований на забезпечення партнерської, взаємовигідної співпраці Дніпропетровської обласної ради та Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування з широким колом громадянських об’єднань, територіальними громадами, міжнародними організаціями та експертами.

У круглому столі взяли участь близько 40 громадських організацій Дніпропетровської області разом з представниками громадських організацій із      м. Києва. 

У роботі круглого столу також взяли участь: голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, спеціаліст з місцевого економічного розвитку проекту МЕРМ Ігор Лепьошкін, виконавчий директор ІСАР „Єднання” Володимир Шейгус, координатор проектів щодо сприяння розвитку громадянського суспільства УНЦПД Анастасія Красносільська, керівник департаменту суспільної експертизи Ресурсного центру ГУРТ Мар’яна Завійська, президент Міжнародної  благодійної організації „Добробут громад” Віктор Терес, заступники голови обласної ради, керівники та представники громадських організацій, незалежні експерти.

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод виступив з вітальним словом та презентував роботу Дніпропетровської області у сфері взаємодії з міжнародними фондами та громадськими організаціями, поділився досвідом та планами щодо розвитку громадянського суспільства та активізації громад на Дніпропетровщині. Особливу увагу було приділено формуванню дієвої та результативної моделі трисекторного партнерства, як важливого механізму забезпечення сталого регіонального розвитку Дніпропетровщини.

Голова обласної ради висловив переконання, що тільки довіра людей може бути фундаментом успіху в тій чи іншій справі. Зважаючи на це, він зазначив: «Ми відкриті до ефективного діалогу. Наша мета – розроблення та подальша реалізація політики відкритості і прозорості влади, розвиток різних форм громадської активності та трисекторного партнерства в регіоні. Ці завдання сприятимуть підвищенню ефективності адміністративного управління, поліпшенню інфраструктури сіл, селищ і міст за участі громадськості й залученню до взаємовигідної співпраці міжнародних партнерів та бізнесу».

Під час заходу його учасники обговорювали теми, пов’язані з механізмами впровадження стратегії регіонального розвитку за допомогою застосування проектного підходу, отримали можливість почути про ролі фондів громад у розвитку територій, обсудити важливість підтримки інститутів громадянського суспільства для вирішення завдань регіонального розвитку та інші важливі питання щодо активізації громад.

Після виступу представників запрошених організацій та експертів, за круглим столом розпочався обмін ідеями, думками, пропозиціями між представниками громадськості Дніпропетровської області, влади та запрошеними гостями, щодо планування подальшої спільної діяльності.

На думку учасників, проведення першого круглого столу „Відкритість. Взаємодія. Розвиток.” та плідне обговорення низки питань на ньому стало початком спільного формування ефективних принципів співробітництва в питаннях регіонального розвитку та впровадження соціальних проектів.

Важливим результатом заходу стала домовленість про підписання Меморандуму про співпрацю між Дніпропетровською обласною державною адміністрацією, Дніпропетровською обласною радою та громадськими організаціями.

Цей Меморандум закріпить спільну відповідальність влади та громадськості за розвиток регіону, визначить необхідність налагодження конструктивного діалогу між обласною владою та громадськістю для вирішення завдань державної і регіональної політики.  Він суттєво допоможе впровадити важливі громадські ініціативи, соціальні проекти та проекти сприяння розвитку громадянського суспільства, надасть можливість здійснювати ефективний  громадський контроль за діяльністю місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також допоможе об’єднати зусилля для  реалізації Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровської області.

Наступний круглий стіл планується провести 29 березня 2013 року в будівлі Дніпропетровської обласної ради. Після нього буде підписано Меморандум про співпрацю з громадськими організаціями Дніпропетровщини.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.